Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sommer alting ændrede sig


Beskrivelse


15-årige Belly tilbringer som altid sin sommerferie sammen med sin mor og storebror i sommerhuset hos morens veninde Susannah og hendes to drenge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 2. maj 2011

Den sommer alting ændrede sig er 1. del i en trilogi om 15-årige Belly. Forsiden af den unge sommerklædte pige signalerer fint indholdet, en sommer som de 13-16-årige læsere sikkert også drømmer om.

Der er ikke tidligere udgivet noget på dansk af forfatter Jenny Han. Denne nye ungdomsbog er ifølge forfatters amerikanske hjemmeside 1. del i en trilogi om pigen Belly og hendes første møde med kærligheden og dens udfordringer. Hver sommer tager hun sammen med sin mor og storebror Steven til Cousins Beach og holder sommerferie sammen med hendes mors bedste veninde Susannah og hendes to drenge Jeremiah og Conrad. Sommerferierne her står som noget magisk og dejligt, og om vinteren tæller hun nærmest bare ned til næste eventyrlige sommerferie. Belly har kendt drengene siden hun var helt lille og har været småforelsket i Conrad i flere år, men denne sommer bliver ikke helt som de forrige for Belly. Romanen er skrevet i et letlæst sprog med en del dialog, og vil fungere som hurtig sommerferielæsning for de 13-16-årige piger.

Der findes mange ungdomsromaner om kærlighed og den første forelskelse, men den der nok kommer tættest på af danske titler er Sommerkys, 2009, af Trine Bundsgaard, hvor hovedpersonen Siri under protest bliver sendt på ferie hos mormor og morfar, og hvor ferien alligevel bliver interessant, da hun møder Pelle.

En fin ungdomsroman for de 13-16-årige piger, der gerne vil læse om den svære kærlighed og overgangen fra pige til ung kvinde.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 6 (2020)