Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte båd


Beskrivelse


Krimi. Da Nick får lov at få sin veninde Sofie med på sommerhusferie, tegner sommerferien til at blive helt fantastisk. På stranden ser de en helt sort båd, som vækker deres nysgerrighed. Men det er ikke ufarligt at lege detektiver, og inden længe befinder Nick og Sofie sig i en livsfarlig situation.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2019

af

af

Pia Gunilla Park

d. 15. apr. 2019

Da Nick får lov at få sin veninde Sofie med på sommerhusferie, tegner sommerferien til at blive helt fantastisk. På stranden ser de en helt sort båd, som vækker deres nysgerrighed. Men det er ikke ufarligt at lege detektiver, og inden længe befinder Nick og Sofie sig i en livsfarlig situation. For 10-14-årige.

Nicks sommerferie tegner lovende, da han får lov at tage den søde Sofie med i sommerhus. Endnu bedre bliver det, da Nicks forældre får tilbud om en uge sydpå, og Nick og Sofie får lov at være i sommerhuset sammen med Nicks storesøster og hendes kæreste uden voksne til at holde øje med dem. På stranden ligger der en helt sort båd. Hver dag har båden rykket sig lidt. Det virker ret mystisk, og Nick og Sofie beslutter sig for at se nærmere på, hvem der mon sejler rundt i båden om natten. Men det viser sig, at bådens passagerer ikke bryder sig om at blive luret på. Snart befinder Nick og Sofie sig i store vanskeligheder.

"Den sorte båd" er en rigtig velskrevet og letlæst krimi. Der er fart på, og historien er svær at slippe igen. Der er en superfin balance mellem alvor, humor og amoriner i luften.

I den lidt kortere og illustrerede Mons og smuglerne kommer drengene Mons og Anton også i nærkontakt med smuglere.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 6 (2019)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 6 (2019)