Bøger / skønlitteratur / krimi

Den sorte bog


Beskrivelse


Krimi hvor kommissær John Rebus på hjemmebane i Edinburgh tager en 5 år gammel sag om en hotelbrand op, inden nye og dramatiske begivenheder både bringer ham ud i tovene og nærmere en opklaring af sagen på trods af private problemer og sine chefers manglende opbakning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 31. aug. 2010

De mange læsere af bøgerne og seere af tv-filmene om Edinburgh-detektiven John Rebus vil nyde gensynet med ham i denne tidlige historie om deres yndlingsfigur i denne helt nyoversatte og nyudgivne 5. del af serien. Behøver ikke særlig formidling ud over en opdatering i baser og hjemmesider af serierækkefølgen.

Den skotske krimiforfatter og hans detektiv er velkendt blandt krimilæsere, og med denne tidlige historie om John Rebus og et af hans første opgør med superskurken Big Ger fra Edinburghs kriminelle underverden. Klassisk historie utynget af sin alder om enspænderen/den antiautoritære og dygtige detektiv, der opdager nye spor i en 5 år gammel sag og går sine helt egen veje, der sender ham ud på et administrativt sidespor, men selvfølgelig alligevel fører til et godt resultat. Serien er unik med stor underholdning i sin fastholdelse af den utilpassede hovedpersons rolle i forskellige umulige situationer, han roder sig ud i.

Med bogen (på engelsk i 1993) udfyldes et af hullerne i den danske serieudgivelse. Det sidste hul, som forlaget har efterladt sig, udfyldes inden længe med 7. del Forblødning Let it bleed (på engelsk 1996), og så skulle alle 17 bind endelig være på plads på dansk i denne unikke serie, som mange har forsøgt at overgå.

Herligt gensyn med en tidlig Rebus i en klassisk historie, hvor han på bedste vis igen agerer som en hund i et spil kegler og slår strike med opklaringen af en kompliceret sag både med tråde bag ud i tiden og med mange nye elementer.


Politiken

d. 23. okt. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. okt. 2010