Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte drage


Beskrivelse


Fantasy. Milar er fårehyrde, men drømmer om at blive en modig kriger. Men en dag bliver han nødt til at finde alt sit mod for at redde sin familie, selvom han ikke er blevet kriger endnu.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 11. nov. 2016

Spændende fantasyserie for de let-øvede læsere fra 8 år, der ikke kan få nok af historier om drager, krigere og forsvundne prinsesser.

I denne nye serie "Dragesjæle" møder læseren Milar, der er fårehyrde, men drømmer om at blive kriger. Milar er lige knap voksen endnu, men han træner sammen med sin bror, så han snart kan blive kriger. En dag kommer Grogan, en af dronningens mænd, til Milars landsby for at hente årets skatter og fra den dag ændrer alt sig i Milars liv. I anden del søger Milar tilflugt på Rolan-bjerget, for Grogan har taget Milars familie og hele landsbyen, så nu er Milar helt alene. Men på Rolan-bjerget er han heller ikke i sikkerhed, da Dronningens mænd leder efter den sorte drage, som også skjuler sig på bjerget. I tredje del tager Milar til Slaveøen for at forsøge at befri sin familie, men der er mange soldater, så det er ikke en let opgave.

Spændingsfyldt fantasy-serie med et godt sprog, overskuelig opsat typografi og fine farvelagte illustrationer til at understrege historiens højdepunkter.

Der findes efterhånden en del letlæste serier om drager og af de mest kendte er nok Josefine Ottesens "Drageherren", der er en smule lettere. Af nyere serier kan nævnes "Drageriget Dragonia" af Amelie Benn med næsten samme lix tal, hvor serien også handler om, at drager og mennesker hjælper hinanden.