Bøger / skønlitteratur / roman

Den sorte engel


Beskrivelse


Krimi. På en drivende canadisk fiskekutter findes en myrdet mand og i lasten findes isbjørneskind og narhvalstænder. Greenpeace går ind i sagen, og kommunikationskonsulent Sika Haslund.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 13. juni 2017

Som kommunikationskonsulent er det Sikas job at skaffe Grønland den bedste pressedækning, og da en mand findes myrdet i forbindelse med smugling i Uummannaq, må hun pakke tasken og rejse op for at bistå de lokale. For læsere af ublodige krimier.

Sika Haslund er flyttet hjem til Nuuk fra Danmark med sin lille søn Mathias for at skabe dem et nyt liv. Efter nogle måneder er de nu ved at være faldet til, selvom Sikas job som kommunikationskonsulent for Go Greenland skaber udfordringer i hverdagen; specielt når hun må rejse til andre byer for at hjælpe de lokale med pressen. Den nordvestgrønlandske by Uummannaq kommer i Greenpeaces søgelys pga. en mordsag, der involverer smugling af narhvalstænder og isbjørneskind, og Sika må rejse op for at hjælpe. Også den lokale journalist Thormod er på sagen, og sammen aner de en langt større sag.

En god letlæst krimi, som tager udgangspunkt i problemstillinger, der er unikke for Grønland og Arktis og derfor ikke er helt som andre krimier. Også det at forfatteren bruger enkelte grønlandske ord i dialogerne tilfører bogen en speciel stemning. Selvom bogen godt kan læses uafhængigt af seriens første bind, anbefales det er at læse denne først.

Foruden seriens første bind Frosne beviserPigen uden hudDen sidste olie, er der udkommet flere krimier, der udspiller sig i Grønland fx Mads Peder Nordbos Pigen uden hud og Rune Stefanssons Den sidste olieForuden seriens første bind Frosne beviser, er der udkommet flere krimier, der udspiller sig i Grønland fx Mads Peder Nordbos og Rune Stefanssons Den sidste olieForuden seriens første bind Frosne beviser, er der udkommet flere krimier, der udspiller sig i Grønland fx Mads Peder Nordbos Pigen uden hud og Rune Stefanssons .


Jyllands-posten

d. 13. aug. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. aug. 2017