Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte linie


Beskrivelse


Martin skal til Sverige med vennerne Emil og Ferrari. Turen bliver lidt mere rodet, end de havde regnet med, og så har Martin stadig et rumvæsen boende i øret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2010

af

af

Bo Knudsen

d. 2. sep. 2010

Ny humoristisk serie med drenge som hovedpersoner. Forsidernes karikerede streg passer til indholdet. Selvlæsning ca. 10-13 år.

På sit eget nye forlag "Tudse" udgiver Altschuler sin nye serie Zowie. I Martins ørevoks slår små rumvæsener, i deres jagt på ørevoks, sig ned i Martins øre. I Den sorte linie, hvor Martin tager med vennerne til Sverige, sover i telt og møder et spøgelse, spiller rumvæsenerne en mindre rolle, men handlingen i første bind forudsættes kendt. Historierne i begge bøger er rablende med blandede indfald. Eksempler på humoren er fx, at rumvæsenerne er slimklatter med sjove navne, at det rabler for lægen, da Martin kan se gennem ham, drengenes jargon, et væltet telt eller misforståelse af svenske ord. Jeg synes, at resultatet er rodet og meget lidt sjovt. Altschuler er ellers blandt mine favoritforfattere med fx serien Zone 5 og Verdens navle (2004). På www.zowie.dk foreslår forfatteren bøgerne brugt i undervisningen. S/h tegninger og tegneseriesekvenser supplerer teksten.

Sjov og gys for aldersgruppen findes bedre i fx Fakiren fra Bilbao, 2001 af Bjarne Reuter og mht. venskab er fx Pokerdrengene, 2007 af Daniel Zimakoff fin.

De to første bøger i Zowie ligger efter min mening langt fra den standard, vi er vant til fra Altschuler. Jeg synes, at resultatet er rodet og meget lidt sjovt. 10-13-årige drenge har muligvis en anden opfattelse.