Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den Sorte Safir. Bind 1 : Ørkenpigen


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Aramiel, 13 år, møder pigen Sif, der kan tage andre skikkelser. Sammen åbner de en magisk æske. Den er første spor i jagten på Den Sorte Safir. Men Sif snyder Aramiel!

EmneordAnmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Else Lerche

2007

En letlæst fantasy bog til de 9-13-årige, der har svært ved at læse. Erfaring med lignende bøger viser, at de 8-9- årige også vil efterspørge den.

Forfatteren kendes fra romaner i flere genrer. Ørkenpigen er 1. bind ud af 6. Drengen Aramiel, 13 år, er i lære som guldsmed. Han møder pigen Sif, der kan tage andre skikkelser, da hun er fra ørkenfolket völarstammen. Hun bliver hans skæbne. Hun har en mystisk, magisk æske, hun har stjålet fra røverkongen, Mugul. Den indeholder måske en værdifuld sort safir. Da Sif ikke kan læse, har hun brug for Aramiel til at åbne æsken, hvilket viser sig at være farefuldt. Da det lykkes, snyder Sif ham for hans andel. Læseren må i spænding vente på næste bind. Teksten er skrevet i et lettilgængeligt, varieret sprog, i ret korte sætninger og i megen dialog. Miljøet fremmales, så man ser det østerlandske miljø for sig. Hovedpersonerne begynder sidst i bogen at få karakter. De mange akvarelillustrationer, ofte halvsides, understøtter handlingen og atmosfæren i den. Layoutet er åbent og indbydende. Forsiden viser en dramatisk hændelse, bagsiden er en fin indgang til bogen.

Serien Drageherren, der har flere illustrationer og lidt mindre tekst, og den ny serie Elverdronningens riddere udspiller sig inden for samme genre og henvender sig til de samme læsere som Ørkenpigen.

Efterspørgslen på letlæst fantasy er stor. Her er et velskrevet, velkomponeret tilbud, børnene helt sikkert vil spørge efter.


Børn & bøger

Årg. 60, nr. 7 (2007)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 60, nr. 7 (2007)