Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte terning


Beskrivelse


Science fiction. Andros liv bliver kompliceret, da en bande med tilfilede tænder vil have ham til at agere kurér, og han ikke kan slippe af med leverancen: en mystisk sort terning med mægtige egenskaber. Snart står Andro i problemer til halsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 15. sep. 2009

Spændings- og science fiction-roman for unge.

Søren Jessen har en lang produktion bag sig. I denne spændings- og science fiction-roman, der retter sig til læsere fra 12 år, skaber han en genkendelig og dog fremmedartet verden i et sprog, der vrimler med fordansket engelsk, menneskelige indbyggede on-line funktioner, robotteknologi og flyvende scootere. Jorden er gennem-urbaniseret. Ved jorden hersker bander og rastløse teenagere. Orden og streng styring hersker længere oppe i højhusene. Teenageren Andro får problemer, da han presses til at agere kurer for en bande. I denne verden er det mistænkeligt at være off-line, men effektivt for unge, der ikke vil have myndighedernes øjne i nakken, mens de laver småkrimininalitet. Søren Jessen skaber en spændende handling, der udspiller sig i et meget nutidigt fremtidsunivers. Forsidens dreng på scooter signalerer spænding frem for sci fi. Sprog og miljøskildring er i orden. Her er mange gode fremskrivninger af nutidens teknologi, idérigdom og en handling, der kombinerer action med en sidehistorie om kærlighed. Personpsykologien er ikke dyb, og overskurken introduceres først til sidst, hvilket er en svaghed.

Søren Jessen har tidligere skrevet bl.a. fantasy for børn og unge, bl.a. serien Fortælleren.

Alt i alt en effektiv spændingsroman for unge, der udspiller sig i en ikke så fjern fremtid. Sci fi og action med fokus på det sidste. Fra 12 år. Ungdomsromanforside. Primært for drengelæsere.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 8 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 8 (2009)


Proxima

Nr. 91 (2010)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 91 (2010)