Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sovende sangerinde


Beskrivelse


Alt er pakket ned i den gamle lejlighed og et helt hus står og venter. Men Liv nægter at bo der - indtil hun møder Nis med det grønne hår, en fantasi der slår alt og en mor der har ligget i sengen 1/2 år fordi hans far tog hendes hjerte med, da han gik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2003

af

af

Lene Kristiansen

d. 23. jan. 2003

Dansk debut med dybe rødder i nordisk børnelitteratur og med fantasien og barnet som livskraftig symbiose. Liv skal flytte og har besluttet sig for aldrig at åbne øjnene mere. Men en dreng med grønt hår der påstår det nye hus er et museum, at han kan spytte til Afrika, grine med sin underlæbe & i øvrigt spise agurker med ørerne, får hende på andre tanker. Og da Liv og hendes forældre er lidt skøre selv, passer pengene. Liv kommer også i samme klasse som Nis; han kan hverken læse eller skrive, men til gengæld, næsten anarkistisk, drive lærerne til vanvid. Nis har en mor, der det sidste 1/2 år har ligget under dynerne efter faren en aften forlod dem, og hele dén historie er naturligvis en del af miseren. Kamilla Hega Holst har mange fine ting set fra børnehøjde med, der er knald på historien og sproget har snert. Men få gange kammer persontyperne efter min mening for meget over og nærmer sig stereotyper, fortællingen læner sig op ad farcen og den mister lidt af jordforbindelsen og troværdigheden. Men absolut en bemærkelsesværdig og flot debut, og en sjov, fin historie med alvoren som makker. Thaulovs sort/hvide tegninger og dejlige forside er prikken over i'et. Højtlæsning fra 6 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2003

af

af

Helle Andersen (skole)

d. 23. jan. 2003

En sælsom og betagende børnebog. Pia Thaulovs udtryksfulde kultegninger rammer fint personskildringer og sprogtonen i Kamilla Hega Holsts debutbog. Det er en varm og livsbekræftende historie, hvor forfatteren med dejlige sprogbilleder og stor indlevelse i barnets fantasi elegant trækker læseren gennem sårbare emner som børns skoleproblemer, voksne, der svigter hinanden i kærligheden, og barnet, der i ekstrem grad savner forældres nærvær. En perlerække af særprægede eksistenser fylder scenen op; varmhjertede kæmpe-Ruth, skaldede Karl, Hvinende Vinnie, Vibrerende Vagn, Forsagte Finn, den sovende sangerinde og ikke mindst børnene Liv og Nis. Da Ruth, Karl og Liv flytter, frygter Liv endnu et skoleskift og tvivlsomme (læse)lærere, men heldigvis er nabodrengen og klassekammeraten Nis af samme fantasifulde og ukuelige støbning som hun. Han snakker i billeder og venter på sin far. Han prøver også at redde sin berømte sangerinde-mor, der ½ år har ligget helt stille, siden manden forsvandt og tog hendes hjerte. Nis og Liv får stor glæde af hinanden. Til sidst er Nis ved at komme rigtig galt afsted i sin Svauber-dragt. Naboerne redder ham, og moren vågner endelig af sin dvale og synger. God til oplæsning og samtale i 2.-3. kl. Kan selvlæses fra 4. kl.


Weekendavisen

d. 21. feb. 2003

af

af

Damian Arguimbau

d. 21. feb. 2003


Berlingske tidende

d. 16. jan. 2004

af

af

Kari Sønsthagen

d. 16. jan. 2004


Information

d. 30. juli 2003

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 30. juli 2003