Bøger / faglitteratur

Den spiselige permahave : med naturen som læremester


Beskrivelse


Introduktion til de grundlæggende principper for nordisk permakultur og gennemgang af hele designprocessen med detaljerede oplysninger om planter, vand, mad, dyr samt strukturer til brug for planlægning af haven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2018

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 5. jan. 2018

En anderledes og inspirerende bog for havedyrkere, der vil spare på den daglige arbejdsindsats og samtidig give tilbage til jorden, naturen og dyrelivet.

"Den spiselige permahave" tilhører den retning inden for økologisk havedyrkning, der hedder permakultur. Et dyrkningssystem opfundet i 1970'erne, der fokuserer på selvbærende systemer der giver tilbage til jorden, samfundet og naturen. Denne bog fokuserer på praktiske metoder til at opnå dette ved hjælp af blandt andet gennemtænkte haveplaner, flerårige spiselige og kvælstoffikserende planter, udnyttelse af regnvand og tiltrækning af nyttedyr. Forfatteren, der er mangeårig havedyrker og designer af permakultur haver, giver desuden en række lister med egnede planter.

Bogen belyser en mindre kendt tilgang til havedyrkning på en udogmatisk og let tilgængelig måde, der lader ejere af små og store haver plukke de ideer og projekter, der giver mening for dem. Den er rigt illustreret med en kombination af tegnede skitser og meget smukke fotografier.

Der findes ikke meget litteratur om permakultur på dansk, sidste år udkom dog Permakulturhaven. De to bøger dækker mange af de sammen emner, men jeg vil mene at emnet præsenteres lidt lettere tilgængeligt i "Den spiselige permahave".