Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den statistiske sandsynlighed for kærlighed ved første blik


Beskrivelse


Hadley er på vej til London for at deltage i sin fars bryllup. Af forskellige årsager kommer hun for sent til sit fly og må vente til det næste. Det må være skæbnen - for hun kommer til at sidde ved siden af Oliver, den søde lækre brite.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 27. maj 2011

En romantisk og humoristisk feel-good roman, der sender tankerne tilbage til en mellemting mellem filmene Before sunrise og The wedding date, der er kærlighed ved første blik. Fra 14+.

Amerikanske Hadley er på vej til London for at deltage i sin fars bryllup. Det er ikke uden sværdslag hun tager af sted. Hun er stadig vred på ham over at have forladt dem til fordel for en yngre model, men hendes mor insisterer. Skæbnen vil at Hadley faktisk kommer for sent til sin oprindelige afgang og må vente til den næste. Man kan kalde det skæbne, kædereaktion eller kaos-teori, men Hadleys forsinkelse gør at hun kommer til at sidde ved siden af britiske Oliver, der er på vej hjem til familiebesøg. De er straks på bølgelængde og gennem deres dialog under hele flyveturen, oprulles deres respektive liv, især de første 17-18 år. Da de ankommer til London er det svært at sige farvel, men de får ikke lavet en aftale om at ses. Uden at afsløre noget lykkes det alligevel - midt under brylluppet stikker Hadley af. Med varme og indlevelse føler man med Hadley og Oliver. Sproget er tæt og detaljerigt, og man lærer personerne godt at kende. Forfatteren er ikke før oversat til dansk. Forsiden passer fint til indholdet med et foto af de to forelskede i lyse farver.

Det vrimler med romantik i litteraturen på mange forskellige måder. Denne titel er til læsere af Kinsellas Shopaholic-bøger med en dybde i tilgift.

En klar fornyelse til Kinsella-pigerne, både teenagerne og de unge voksne - lige til feriekufferten.