Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den stjålne historie


Beskrivelse


Hvordan fandt H.C. Andersen på det berømte eventyr om flipperne! Drengen Povl Peter sorterer klude hos papirmølleren. Her finder han to flipper, som sætter hans fantasi i gang. Samtidig kommer H.C. Andersen på besøg på egnen. Og da han får lov til at læse Povl Peters historie, varer det ikke længe, inden historien er så godt som hans egen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 20. apr. 2011

Roman der henvender sig til de mere tænksomme læsere fra ca. 11-15 år. Men vil bestemt også egne sig som genrediskussionsoplæg i undervisningsøjemed.

I mere end 40 år har Bent Rasmussen skrevet for børn og unge, og han har skrevet fagbøger og utallige artikler om børnelitteratur. Her er han med en fabulerende historie om, hvordan H. C. Andersen kom på det berømte eventyr om flipperne. Drengen Povl Peter sorterer klude hos papirmølleren. Her finder han to flipper, som sætter hans fantasi i gang. Samtidig kommer H.C. Andersen på besøg på egnen. Og da han får lov til at læse Povl Peters historie, varer det ikke længe, inden historien er så godt som hans egen. Det er en bog med tyngde og litterær kvalitet, som måske er lidt svært tilgængelig for målgruppen, og som kræver en læser der holder tungen lige i munden. Men når det er sagt, vil det være en udsøgt kop te for dansklærere og for deres undervisning. Her er nemlig rig mulighed for tolkning, og den eventyrlige og tænksomme historie understøttes meget fint af overskuelige kapitler og et velskrevet sprog. Teknisk kan bogen læses fra ca. 11 år, men det kræver en erfaren læser at trænge helt ind i historiens kerne. Det er en historie der fanger og fascinerer sin læser, også med sin specielle og flotte omslagsillustration.

Bogen trækker mindelser til Louis Jensens Tinhjerte og ællingefjer, 2004, i både stil og emne.

Et velskrevet historie-eventyr, der vil få sin lange overlevelse i skoleregi hos vågne dansklærere.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. juni 2011

af

af

Mette Bechmann Westergaard

d. 7. juni 2011


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 4 (2011)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 64, nr. 4 (2011)