Bøger / faglitteratur / erindringer

Den største pris : en cykelrytters bekendelser


Beskrivelse


Bo Hamburger (f. 1970) fortæller om sine 16 år som professionel cykelrytter og erkender at have taget epo.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Bred appel til de mange cykelsports-interesserede. Medieomtale om dopingmistanke trækker sikkert læsere til, også blandt de som ikke sædvanligvis læser sportsbiografier.

Bo Hamburger fortæller kronologisk, sammen med journalist Bo Østlund, der også har skrevet om fx Ebbe Sand og Etta Cameron, om et begivenhedsrigt liv som professionel cykelrytter. I sin 16-årige karriere cykler han på 9 forskellige hold. Som på en cykelrute går det på godt og ondt op og ned. Han vinder og taber. Har cykelliv og familieliv. Og BH erkender cykelsporten som det for altid unikke i hans liv, som intet andet helt kan erstatte. I dag har Bo Hamburger så et malerfirma, hvad han også fortæller om i sin bog. I bogen indrømmer han som andre før ham også brugen af doping. Han beskriver valget af doping som prisen for at følge med. Og der er jo nok her sensationen findes i bogen med endnu en bekendelse fra cykelsporten. Det som i bogen gør størst indtryk på mig er dog, at BH sidst i bogen sammenligner sit professionelle sportsliv med Scherfigs Det forsømte forår. At han nu først efter en lang opslidende karriere skal lære at nyde livet, men at han trods det ikke ville have valgt et anderledes liv.

Der er ikke andre biografier om BH, men flere danske kollegaer har ligeledes skrevet om deres cykelsportsliv, fx Jesper Skibby Forstå mig ret fra 2006 eller Brian Holm Smerten - glæden : erindringer fra et liv på cykel, 2004.

Nærværende portræt af en eliteidrætsmand.


Politiken

d. 16. dec. 2007

af

af

Mogens Jacobsen

d. 16. dec. 2007