Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den største


Beskrivelse


Keane generer Ali fordi han er muslim, og har en gang stjålet hans cykel. Nu skal Ali skal møde Keane i en vigtig boksekamp. Med faktaoplysninger om Muhammad Ali.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 14. jan. 2015

Ali er muslim, 12 år og bor i England. Han vil gerne være "Den Største" ligesom sit store idol Muhammad Ali. Spændende bog for 12-14-årige.

Keane generer Ali fordi han er muslim, og har en gang stjålet hans cykel. Ali skal møde Keane i en vigtig boksekamp, og skal danse ligesom den rigtige Ali og ikke komme i slåskamp med ham, så skal han nok vinde siger træner Jerry. Løbende gennem bogen er der beskrivelser af Muhammad Alis liv, hans vej til vedensmestertitlen og udtalelser han er kommet med.

På bedste måde fortælles der om, hvordan boksning kan blive en vej til forsoning, men også en organiseret måde at få sine frustrationer ud på, når de foregår under kontrollerede forhold, som træner Jerry siger, "Had er for tabere". Gennem hele bogen er der udtryksfulde sorte stregtegninger, der sammen med en velvalgt typografi, et godt layout og forholdsvis enkle formuleringer, gør en god læseværdig bog.

Kan sammenlignes med Knivskarp, der omhandler den samme ungdomsgruppe, hvor fysiske konflikter hører til hverdagen.Informationer og udgaver