Bøger / faglitteratur / bagebøger

Den store bagedyst : de bedste opskrifter fra sæson 5


Beskrivelse


Et udvalg af de bedste opskrifter fra sæson 5 af Den Store Bagedyst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 27. okt. 2016

De flotteste opskrifter til jul og nytår fra Den store bagedyst. Det er en inspirerende bog for dem, der følger med i bagedysten, og for dem, der har mod på at gå i gang med krævende bageprojekter.

I denne bog får vi opskrifter fra deltagere fra tre sæsoner af Den store bagedyst, som har skullet udvælge deres jule- og nytårsfavoritter. Der er rigtig mange opskrifter på konfekt og på småkager samt store festkager til jul og nytår, der ud over at være eksponenter for smag, håndværk og finish også skulle imponere dommerne. Opskrifterne er beskrevet, så de er til at gå til, og langt de fleste ingredienser er velkendte. Alle opskrifter er illustreret af tegninger, mange også af fotografier af det færdige resultat og fra tilblivelsesprocessen. Med register.

Flot og veltilrettelagt julebagebog. Konfekten og kagerne ligger i den svære ende, men bogen er absolut anbefalelsesværdig, og ingredienser som fx marcipan, pistacie, honning, nødder, nougat, abrikoser, chokolade, mandler, vanilje, svesker, havtorn, appelsiner, hindbær, ingefær, nelliker, kvæder, cognac, lakrids, rørsukker, kardemomme, muskat, kanel og kirsebær kan vel begejstre de fleste kageentusiaster.

Samme koncept og layout som Den store bagedystKagekarmaBagelystKlassisk TobiasNanas kageri, som denne kan anvendes på linje med. Desuden har tidligere deltagere i bagedysten udgivet inspirerende og lækre bagebøger af høj kvalitet: Kagekarma, Bagelyst, Klassisk Tobias og Nanas kageriSamme koncept og layout som Den store bagedyst, som denne kan anvendes på linje med. Desuden har tidligere deltagere i bagedysten udgivet inspirerende og lækre bagebøger af høj kvalitet: , Bagelyst, Klassisk Tobias og Nanas kageriSamme koncept og layout som Den store bagedyst, som denne kan anvendes på linje med. Desuden har tidligere deltagere i bagedysten udgivet inspirerende og lækre bagebøger af høj kvalitet: Kagekarma, , Klassisk Tobias og Nanas kageriSamme koncept og layout som Den store bagedyst, som denne kan anvendes på linje med. Desuden har tidligere deltagere i bagedysten udgivet inspirerende og lækre bagebøger af høj kvalitet: Kagekarma, Bagelyst, og Nanas kageriSamme koncept og layout som Den store bagedyst, som denne kan anvendes på linje med. Desuden har tidligere deltagere i bagedysten udgivet inspirerende og lækre bagebøger af høj kvalitet: Kagekarma, Bagelyst, Klassisk Tobias og .


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 30. okt. 2015

For alle der følger med i tv-programmet af samme navn - og alle andre der gerne vil have ny inspiration til kagebagning i den svære ende.

Bogen indeholder et eksklusivt udvalg af de lækreste opskrifter fra samtlige af det populære tv-programs sæsoner. Her er brød og boller, flødekager og konditorkager, småkager, cupcakes og andre små kager, lagkager, kager til festlige lejligheder og ikke mindst finalekager. Indledningen er af dommer Jan Friis-Mikkelsen og bagest er et alfabetisk register. Det er ikke de letteste opskrifter, vi her bliver præsenteret for. Opsætningen er dog ret traditionel - opskrifter med ingredienser og vejledning på venstre sider - nogle vejledninger fylder dog flere sider - og en tegning af resultatet på højre side samt et lille foto af ophavskvinden-eller manden med fornavn samt hvilken sæson, de har været med i. Der er også farvefotos af deltagerne mens de arbejder. Ingredienslisterne er til tider ret lange, og ikke alle ingredienser er helt almindelige - såsom hø og miroirgelé.

En indbydende kogebog - dog med ret svære opskrifter, der nok skal blive populær hos alle dem, der trofast følger de forskellige sæsoner i tv.

I 2015 er udgivet Kagekarma af en tidligere bagedyst-vinder. Er også lidt i stil med Mette Blomsterbergs bøger; dog virker bagedyst-opskrifterne sværere og mere indviklede.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 9. nov. 2016

Bagebog med et udvalg af de bedste opskrifter fra sæson 5 af Den Store Bagedyst. For dem, der vil prøve kræfter med kagerne fra TV.

Bogen starter med et forord, og derefter følger opskrifterne inddelt i 6 kategorier: Små kager, Tærter, Cheesecakes, Lagkager, Kager til festlige lejligheder og Finalekager. Der sluttes med et register. Bogen er illustreret med billeder af de færdige kager, samt med tegninger.

Opskrifterne er letforståelige, selvom der er tale om avancerede kager. Opskrifterne er ledsaget af tegninger og billeder af de færdige resultater, men der er ikke billeder af processerne undervejs. En fin bog, der vil falde i god jord hos tv-programmets fans.

Nærværende bog ligner den, der blev udgivet efter sidste sæson af Den Store Bagedyst, Den store bagedyst.