Bøger / faglitteratur / billedværker

Den store bilbog : en visuel historie


Beskrivelse


Bilens historie fortælles gennem beskrivelse og illustrationer af mere end 1200 biler. Med specialafsnit om epokegørende motorer, berømte biler og menneskerne bag verdens mest populære bilmærker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 5. okt. 2011

Til bilhistorisk interesserede læsere. Især til voksne læsere, men større børn kan også være med pga. bogens suverænt indbydende layout og masser af flotte fotos. Er nem at formidle som en generel historisk bog om biler med alle de kendte mærker.

En såkaldt murstens-bog og visuel historie, i stort A4-format, om bilens historie. Her er tale om en oversat bog fra engelsk, som viser alle kendte mærker i hundredvis af s/h og farvefotos foruden små fakta-bokse, fra den tidligste bilhistorie og frem til i dag. Bogen er inddelt kronologisk i kapitler, fra de første modeller frem til 1920'erne og herefter i ti år frem og til og med vores seneste årti. Man har gjort meget ud af at præsentere alle de kendteste bilmærker i historien og samtidig på en særdeles præsentabel måde. Undervejs findes der særlige afsnit om de såkaldt store mærker og hvordan en motor virker. Med et meget stort register.

En bog som på visse områder mht. layout og præsentation over diverse mærker kan sammenlignes med bilserien Legenden om, men her i omfang blot skal ganges med ti eller tyve eller med tanke på, at man har en bil-bibel i hånden.

Den store bilbog - en visuel historie er for noget nær alle bilfans svaret på Bibelen. En æstetisk smuk og dog murstens tung must-have i alle biblioteker. På nær Volvo, som man kun læser om i småbidder og mindre faktabokse, er alle verdens kendte mærker præsenteret.


Weekendavisen

d. 14. dec. 2012

af

af

Henrik Dahl

d. 14. dec. 2012


Politiken

d. 24. nov. 2011

af

af

Allan Graubæk

d. 24. nov. 2011