Bøger / faglitteratur

Den store bog om De Olympiske Lege : alt det om OL du ikke anede du havde lyst til at vide


Beskrivelse


Fakta og kuriøse detaljer omkring De Olympiske Lege fra den græske oldtid til 2008.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. juli 2012

Målgruppen er sportsinteresserede i alle aldre, der fx også holder af quiz-bøger og lign. Måske ekstra interesse på grund af OL i London 2012.

Uhøjtidelig faktabog om OL, der samler al den viden om OL, som mange nok vil anse for unyttig, men som også hører med til det samlede billede af OL som kulturelt fænomen. Og om ikke andet er de mange ofte utrolige fakta gode for et lattergrynt eller 3. Samme forfattere står bl.a. også bag en anden bog med en ligeledes humoristisk befriende tilgang, nemlig årbogen Lokumsbogen. I nærværende bog er alt dog ikke pjat og unyttig viden, fx er der en fin oversigt "Danske guldvindere gennem tiderne", hvor den første danske guldmedalje vindes i 1896 af vægtløfteren Viggo Jensen og de seneste 2 i 2008 er i roning og sejlsport. Men måske vidste du ikke, at længdespring for hest med rytter for sidste gang er med til OL i 1900 hvor hesten Extra Dry springer 6.10 m?, eller at figuren "Oddjob" fra James Bond filmen Goldfinger vægtløftede sig til sølv som Harold Sakata i London 1948? I bogen også en top 100 over "OL-historiens største profiler, her svømmer Tarzan, "civilt" kendt som Johnny Weissmuller sig til 5 guld medaljer i 1924 og 1928.

Der findes andre faktabøger om OL, fx målrettet børn Hurtigere, højere, stærkere : om OL før og nu, men ikke med denne unikke blanding af nyttig og måske unyttig, men ofte interessant viden.

Uhøjtidelig faktabog med læsere på de fleste biblioteker.


Weekendavisen

d. 10. aug. 2012

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 10. aug. 2012