Bøger / faglitteratur til børn

Den store bog om følelser


Beskrivelse


Billedbog om kropsprog, hvorfor vi føler, som vi gør og fortæller, hvorfor det er godt at forestille sig, hvordan andre føler. Med efterskrift til voksne med ideer til, hvordan man derhjemme kan tale om følelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Stine Veisegaard

d. 10. dec. 2019

Hvad er en familie? Hvordan snakker man om følelser? Få svaret her i to billedbøger. Til oplæsning og samtale med børn. Fra 5 år.

To store bøger, fyldt med farvede illustrationer. "Den store bog om følelser" er opdelt i kapitler, der fortæller om kropsprog, hvorfor vi føler, som vi gør og fortæller, hvorfor det er godt at forestille sig, hvordan andre føler. Bagerst er en efterskrift til de voksne med ideer til, hvordan man derhjemme kan tale om følelser. "Den store bog om familier" fortæller om de forskellige slags familietyper, der findes, og hvad man gør, når familien ændrer sig. Bogen viser også, hvordan man kan lave et stamtræ eller få ideer til, hvad man som familie kan lave sammen. Bagerst en ordliste, som forklarer ord for børnene, fx hvad en onkel er, en sammenbragt familie er eller hvad skilsmisse betyder etc.

To bøger, som børn og voksne kan bruge meget tid på at læse og samtale om. De mange illustrationer er i glade farver og fyldt med liv. Bogen om følelser udmærker sig ved, at eksemplerne er hentet fra børns egen hverdag, og de derfor vil kunne spejle sig i dem. I bogen om familier er mange forskellige familieformer repræsenteret, således at stort set alle kan genkende sig selv.

Den store bog om følelserVelkommen i familien og Velkommen i familien, begge skrevet af Mary Hoffman, kan sammenlignes med disseDen store bog om følelser og , begge skrevet af Mary Hoffman, kan sammenlignes med disse.Informationer og udgaver