Bøger / faglitteratur

Den store bog om hamp : om anvendelsesmulighederne for verdens mest enestående plante indenfor landbrug, medicin, tekstil, byggeindustri og meget andet


Beskrivelse


Om hampplanten og dens mange anvendelsesmuligheder som nytteplante og som rusmiddel, samt om plantens lange og til tider kontroversielle historie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 1998

af

af

Birgitte Bornæs

d. 12. nov. 1998

Seriøst, velskrevet og meget omfattende indlæg i debatten om legalisering af hamp - som rusmiddel og især til mange nyttige formål vedr. alt andet end "indtagelse"- i form af en all- round kulturhistorie og diskussion. Hampeplanten er en umådeligt nyttig plante - en økonomisk råvare til brug på mange fronter: det mest fuldkomne protein inden for planteverdenen, uovertruffen til tekstiler, papir, tovværk, isoleringsmateriale, olie, træmasse m.m. Henry Ford har engang fremstillet en bil af hampefibre (den kørte også på hampeolie), men stål- og olieindustrien fik stoppet forsøgene. I dag er det jo mest nogle hampeplanters euforiserende virkning, der danner baggrund for holdninger og forbud, men der eksperimenteres (med EU-støtte) med planten. Bogen består af 7 afsnit, hvori der ses på planten gennem tiderne til forskellige formål i forskellige kulturer: som energikilde, til medicinsk brug, brugen i "åndelig" kultur=rusmiddel, hampens verdenshistorie som råstof, hampeplanten i det gamle USA, rusmidlets historie i USA, den nutidige debat. Der er omfattende kildehenvisninger, litteraturliste og adresseliste, også til Internet.


Social kritik

Årg. 11, nr. 62 (1999)

af

af

Finn Holten Hansen

Årg. 11, nr. 62 (1999)


Gymnasieskolen

Årg. 82, nr. 14 (1999)

af

af

Niels Martinov

Årg. 82, nr. 14 (1999)Informationer og udgaver