Bøger / faglitteratur / kogebøger

Den store bog om tapas fra hele verden : 365 lækre lette småretter til alle lejligheder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 28. okt. 2009

Bogen lægger an til de helt store fester med valg mellem 365 forskellige tapas, men man kan selvfølgelig plukke efter behov.

"Intet party uden vidunderlig mad". Ordene er en begejstret Julia Hartleys, som selv har leveret mad til fester i 16 år. Bogen, som er hendes første, indeholder 365 tapas til enhver lejlighed. Udgangspunktet er større arrangementer, og i introduktionen fortæller hun om planlægning, beregning af antal/mængder, indkøb, nødvendig hjælp i køkkenet og ikke mindst præcis timing! 6 forskellige arrangementer udgør bogens kapitler: brunch, drinks før middag, drinks ud på aftenen, parties eller bryllupper. De enkelte tapas er hentet fra hele verden, og der burde være noget for enhver smag/lejlighed/ambitionsniveau og tid. Ved hver opskrift: antal, tid i forberedelse/tilberedning, ingrediensliste, punktopskrift samt hvad man kan gøre på forhånd, men selv med en vis rutine i et køkken, tilrådes lidt mere på tidsskemaet herfra. Foto i snit kun til ca. hver 6. tapas. Sidst register efter ingredienser.

De relativt mange tapasbøger er i høj kurs, og blandt de bedste og mere overskuelige er Rosas tapas, 2003 Tapas på den nemme måde, 2008 og Politikens bog om tapas, 2008.

Ambitiøs tapasbog til de store fester. At de fleste opskrifter skal "læses" og ikke kan ses gør bogen mindre brugervenlig, til gengæld skulle der være mulighed for at dække alle individuelle behov.