Bøger / faglitteratur / opskrifter

Den store bog om urter : udførlig guide til dyrkning og anvendelse


Beskrivelse


Om dyrkning af urter og ideer til nye krydrede smagsindtryk samt udnyttelsen af urternes helbredende egenskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 24. mar. 2015

Enkel, overskuelig men alligevel detaljeret bog om urter til alle, der interesserer sig for urters oprindelse, dyrkning og anvendelse.

Bogen indeholder afsnit om urter generelt, dyrkning, urter i køkkenet, helbredende urter, urteleksikon med beskrivelse af over 70 urter samt ordliste, kildeliste og register. Rigt illustreret.

Forsiden er tiltalende, men det indvendige layout bærer præg af at have nogle år på bagen. Skriften er meget lille og flere steder svær at læse. Bogens stærke side er afsnittet "Urter i køkkenet" på 50 sider med opskrifter på alt fra pesto, dip, eddiker, salater, supper, kød, fiske- og vegetarretter til desserter, kager, bagværk og drikke. En overskuelig og detaljeret udgivelse, der dog ikke skiller sig væsentlig ud fra andre bøger om urter og krydderurter.

Bogen er identisk med udgaven fra 2005, dog med ny forside og i et mindre format. Indhold, billeder og sidetal er ellers enslydende. Der findes andre og bedre bøger om emnet, bl.a. Lene Tvedegaards KrydderurterKrydderurter i have og køkken, der er et omfattende opslagsværk med præsentation af over 300 forskellige sorter og som desuden indeholder opskrifter og er illustreret med over 500 smukke farvefotografier. Et andet bud er Anemette Olesens i have og køkken, der har et tilsvarende indhold samt beskrivelse af 37 danske krydderurter og tilhørende opskrifterBogen er identisk med udgaven fra 2005, dog med ny forside og i et mindre format. Indhold, billeder og sidetal er ellers enslydende. Der findes andre og bedre bøger om emnet, bl.a. Lene Tvedegaards Krydderurter, der er et omfattende opslagsværk med præsentation af over 300 forskellige sorter og som desuden indeholder opskrifter og er illustreret med over 500 smukke farvefotografier. Et andet bud er Anemette Olesens , der har et tilsvarende indhold samt beskrivelse af 37 danske krydderurter og tilhørende opskrifter.