Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Den store bog om Viggo Vampyr


Beskrivelse


Viggo - den lille vampyr: Viggo, et 60-årigt vampyrbarn, vil gerne være et menneskebarn, indtil han kommer til at bide sin skolekammerat i hånden.
Viggo Vampyr får en ven: Viggo Vampyr og hans far og mor skal besøge nogle venner. De er spøgelser og bor på et slot. Sønnen Hugo og Viggo laver sjov med de voksne.
Viggo Vampyr i cirkus: Viggo, det 60-årige vampyrbarn, og hans ven, spøgelsesdrengen Hugo, går i cirkus. Det bliver en speciel forestilling, de to overværer - og deltager i.
Viggo Vampyr rejser ud: Viggo, den 60-årige vampyrdreng, drømmer om at opleve mere end livet i kælderen med forældrene. Sammen rejser de til deres hjemland. Her møder Viggo Draculina.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2003

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 4. dec. 2003

Den store bog om Viggo Vampyr er et genoptryk af gamle Dingo-bøger, nemlig fire Viggo Vampyr-historier fra perioden 1989-94. At historierne har ti år på bagen mærker man ikke. Det er stadig en håndfuld skægge, overraskende og underholdende fortællinger om den frække, lille vampyrunge på 60 år, som på forunderlig vis ligner en menneskeunge - i hvert fald når det drejer sig om narrestreger, venskaber og besværlige forældre. Vi hører om Viggos første besværlige møde med menneskene, hans første blodtørst, da han starter i skole, hans venskab med genfærdet Hugo, Draculina med de meget brune øjne og meget, meget mere. Werner Wejp-Olsens enkle, farvestrålende stregtegninger er ligeså driftsikre som historierne. De sætter kulør på begivenhederne og letter forståelsen for de mindre læsestærke. Der er progression i sværhedsgraden i de fire historier, som således bevæger sig fra lix 6 til lix 10. Dette er en glimrende læsepædagogisk udfordring for begynderlæsere, som her kan opleve fænomenet "at læse sig varm". Desuden er her et svar på behovet hos mange små læsere for en rigtig, tyk bog med stift bind. En "rigtig bog" - ligesom de voksnes. Velegnet til såvel folke- som skolebibliotek.