Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store chance


Beskrivelse


Emil kører mountainbike. Han deltager i konkurrencer, og han er ret god. Han er lige ved at vinde, men så springer kæden af. Forældrene har ikke råd til en anden cykel. Emil vil også gerne til fest. Og til festerne kommer Lise. Klubben vil sponsorere en cykel, så Emil kan vinde guld.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 14. okt. 2010

Den store chance hører til forlagets Café serien. Blå, lix 12-15. Den henvender sig til unge, der har svært ved at læse eller har mistet læselysten. Fra 13 år.

Emil kører mountainbike. Han deltager i konkurrencer, og han er ret god. Ved dagens løb er han lige ved at vinde, men gearet svigter, og kæden springer af. Hans far var selv cykelrytter, så han ved, hvad en god cykel betyder, men forældrene har ikke råd til en anden cykel. Emil taber lysten til cykelløb. Han vil gerne til fest ligesom de andre. Og til festerne kommer Lise. Klubben vil sponsorere en ny cykel til Emil. De henter den nye cykel, som kun må bruges til træning og løb. Trods det store løb tager han til festen, og Lise har en hel flaske vodka med. Emil deltager i løbet på sin nye cykel. Selvom han har tømmermænd, vinder han guld til klubben, og han lover sig selv aldrig mere at drikke dagen før et løb. Omslaget viser Emil, der sætter kæden på cyklen, mens Lise ser til. Teksten er sat med luft mellem linjer og afsnit.

I serien finder man flere bøger, der egner sig til målgruppen af læsesvage fra 13 år fx Chicos sidste kup, 2008, om en bande og kriminalitet.

Bogen egner sig til unge (nok mest drenge), og den bør stå på ungdomshylden, selvom den er letlæselig. Læserne kan identificere sig med bogens hovedpersoner. Skal man vælge sportskonkurrencen eller festen?.