Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store chance


Beskrivelse


Selma er 11 år gammel og vild med at spille skuespil. Hendes bedste veninde Lulu drømmer om at blive filmstjerne. Det gør Selma slet ikke. Men hun ved ikke helt, om hun vil sige nej, hvis hun fik tilbudt en filmrolle en dag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2016

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 5. feb. 2016

Selma og Lulu er bedste veninder, men en dag får Selma et tilbud om en filmrolle, som Lulu også gerne ville have. Kan de mon stadig være bedste veninder, hvis Selma siger ja? For 8-11-årige.

"Stjernestøv" er en ny serie om stjernedrømme og veninder. Selma og Lulu er sammen om alt og enige om alt, men en dag kommer der en filmrolle i mellem dem. Selma er ikke lige så interesseret i rollen, som Lulu er, men tør hun sige nej, hvis hun får rollen tilbudt? Bliver hun også nødt til at vælge mellem en filmrolle og veninden Lulu? Serien er skrevet af Karen Vad Bruun, der er et kendt navn inden for børnebogsverdenen som både agent, oversætter og forlægger. Dette er Karen Vad Bruuns debut som børnebogsforfatter.

En fantastisk fin serie om venskab og de tanker, følelse og konflikter, som veninder går igennem i løbet af barndommen. De store følelser som svigt, sorg, glæde og misundelse er flot beskrevet, og som læser føler man med Lulu og Selma hele vejen igennem. Bøgerne er velskrevet i et let-læseligt sprog. Der er mange illustrationer, som dog desværre er lidt for barnlige og billedbogsagtige i forhold til det seriøse og realistiske indhold.

Der findes rigtig mange bøger om veninder, der bliver uvenner over et eller andet. StjernepigenIkke uden FrederikkeBedste veninder handler om veninder og uvenskab, men også om at få en skuespillerrolle tilbudt. Ikke uden Frederikke handler også om veninder, der bliver uvenner over en rolle på scenen. Bedste veninder handler om veninder, der vokser lidt fra hinanden, men prøver at forblive veninderDer findes rigtig mange bøger om veninder, der bliver uvenner over et eller andet. Stjernepigen handler om veninder og uvenskab, men også om at få en skuespillerrolle tilbudt. handler også om veninder, der bliver uvenner over en rolle på scenen. Bedste veninder handler om veninder, der vokser lidt fra hinanden, men prøver at forblive veninderDer findes rigtig mange bøger om veninder, der bliver uvenner over et eller andet. Stjernepigen handler om veninder og uvenskab, men også om at få en skuespillerrolle tilbudt. Ikke uden Frederikke handler også om veninder, der bliver uvenner over en rolle på scenen. handler om veninder, der vokser lidt fra hinanden, men prøver at forblive veninder.


Weekendavisen

d. 1. apr. 2016

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 1. apr. 2016