Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store edderkop


Beskrivelse


Sådan en stor edderkop er nu noget ulækker, og sådan én skal My og Otto passe i deres dyrepasserfirma. Det lykkes dog ret godt, og de bliver enige om, at de kan passe alle slags dyr - også de farlige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Boy Olesen

d. 2. maj 2019

"My og Otto passer dyr" er navnet på My og Ottos firma, der passer dyr for folk - da de gerne vil tjene nogle penge. De 7-9-årige får her tre gode og underholdende bøger.

Frøen er det første dyr, My og Otto skal passe, og frøer er Otto bange for. Den afrikanske oksefrø Hubert skal fodres med døde mus, der skal serveres med en tang, så den ikke tror at fingrene er mus - det er altså lidt uhyggeligt. I bog nr. 2, "Kælegrise", skal My og Otto passe to grise, Øffe og Berta. Der skal gås tur med grisene, og de skal have lov til at rulle sig i mudder - og så skal man lige huske at lukke lågen. Drengen Viggo har en edderkop, Sofie, han gerne vil have passet, og i bog nr. 3 følger vi My og Ottos pasning af edderkoppen, der endelig ikke må få hvepse og bier til måltiderne.

Tre velskrevne bøger, der er sjove men som også giver gode informationer om dyr. Det er lækre bøger, man får lyst til at se nærmere på. Bøgerne er illustreret med udtryksfulde farvelagte tegninger, der supplerer teksten godt. Sproget er pædagogisk veltilrettelagt og formuleret i forholdsvis præcise korte sætninger. Idéen bag den lille bogserie er godt fundet på - det at to børn bliver iværksættere med egen lille forretning.

Bøgerne kan sammenlignes med EinsteinEinstein og Villy sælger huse og og Villy sælger huseBøgerne kan sammenlignes med Einstein og .