Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store fangst


Beskrivelse


Krimi. Simon og Jacob skal for første gang selv på fisketur, hvor de skal overnatte i telt ved søen. Men det går ikke planmæssigt, da de opdager, at nogle bankrøvere samtidig opholder sig nær deres teltplads. Bankrøverne opdager dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 9. aug. 2010

Børn fra 10 år, omkring 3.-4. klasse, har her en udmærket læsetræningsbog til fritidslånet. Bogens forside skal nok fange interessegruppen.

En velskrevet bog i serien Let krimi, hvor to 12-årige drenge skal på deres første overnatningsfisketur på egen hånd. De har strenge instrukser om ikke at gå ind i mosen. Samme dag er der begået et bankrøveri, og røverne beskrives som farlige. De to handlinger krydses selvfølgelig, og kun ved at gå gennem mosen redder drengene sig. Inden da har de gjort livet besværligt for bankrøverne ved at skære dækkene op på den ene bil og brænde den anden af med brandbart væske. At teksten er sat med store typer og lix=15 fremmer læsbarheden for målgruppen.

Erling Bugge har tidligere skrevet de tre sammenhørende bøger om Asbjørn Fugleskræmmer, der udkom i begyndelsen af 1990'erne. Bogen er en af de bedre krimier for målgruppen på linje med Benni Bødkers Vidnet (08/44).

God børnekrimi til læsetræning og fritidslån fra 10 år.