Bøger / faglitteratur til børn

Den store guide til insekter og edderkopper


Beskrivelse


Indhold: Guldsmede og deres slægtninge ; Græshopper og deres slægtninge ; Næbmundede insekter, lus og trips ; Biller og snudebiller ; Hvepse, bier og myrer ; Guldøjer og deres slægtninge ; Fluer, [...] skorpionfluer og lopper ; Sommerfugle, natsværmere og vårfluer ; Edderkopper, skorpioner og deres slægtninge. Beskrivelse: Bogens indledning har en nøgle til klassifikation af insekter og spindlere samt noget generelt om udseende. Derudover har bogen en brugervejledning i starten. Den indeholder derefter ni hovedafsnit, som hver beskriver de grupper af insekter, der er tilknyttet. Først gives en overordnet viden, der er fælles for gruppen. Dernæst mellem 10-30 linjer om det specifikke insekt med faktaboks om navn, størrelse samt udbredelse - oftest beskrevet på verdensdele. Hvert insekt er vist i stor størrelse. Det er en flot bog, som mange vil ty til, men den kræver samtidig en del forkundskaber, hvis man skal kunne bruge bogen til bestemmelse. Forrest er der en grundig indholdsfortegnelse. Bagest har bogen et opslag med ordforklaringer, et fyldigt stikordsregister og kildeangivelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2011

af

af

Karsten Boll

d. 1. juni 2011

Bladrebog for interesserede, der gerne vil vide noget om insekter og spindlere. Målgruppen er fra 10 år som billedlæsere, mens indholdslæsning først er fra 12 år. Bogens iøjnefaldende forside og illustrationer skal nok fange målgruppen.

Bogens indledning har en nøgle til klassifikation af insekter og spindlere samt noget generelt om udseende. Derudover har bogen en brugervejledning i starten. Den indeholder derefter ni hovedafsnit, som hver beskriver de grupper af insekter, der er tilknyttet. Først gives en overordnet viden, der er fælles for gruppen. Dernæst mellem 10-30 linjer om det specifikke insekt med faktaboks om navn, størrelse samt udbredelse - oftest beskrevet på verdensdele. Hvert insekt er vist i stor størrelse. Det er en flot bog, som mange vil ty til, men den kræver samtidig en del forkundskaber, hvis man skal kunne bruge bogen til bestemmelse. Forrest er der en grundig indholdsfortegnelse. Bagest har bogen et opslag med ordforklaringer, et fyldigt stikordsregister og kildeangivelse.

Insekternes verden (09/05) og Insekter og spindlere (09/13) dækker samme område, men er ikke så omfangsrige i antal arter, der beskrives.

Spændende bladrebog for interesserede fra 10 år og indholdslæsere fra 12 år. Anbefales til både børne- og skolebibliotekers udlånssamlinger.