Bøger / faglitteratur

Den store håndbog for halvgamle mænd


Beskrivelse


Humoristisk portræt af den modne mand. Med tips, tricks og brok fra og til halvgamle mænd, der ikke tager sig selv alt for højtideligt og som ønsker et overblik over tilværelsen som halvgammel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. juni 2016

"Vi øser gerne af vores store erfaring og viden. Og af vores brok. Det skulle da bare mangle". Sådan skriver forfatterne i bogen med humor, tips, tricks og brok fra halvgamle mænd. Mest for mænd, men kvinder med humoristisk sans og overskud må gerne grine med.

Bogen samler materiale fra Håndbog for halvgamle mændHalvgamle mænd i deres bedste alder fra 2010 og Halvgamle mænd i deres bedste alder fra 2012, og tilføjer nyt materiale. Her er fx beskrivelsen af henholdsvis "fire halvgamle kvindetyper" og "fire halvgamle mandetyper" og "Alt om næsehår, ørehår, øjenbryn, nattiseri". Der er flere historier om mænd og biler, oldboys-fodbold, en "brynquiz" og om "Grilludstyr og andet til den eviggyldige ønskeseddel". Der er også en "parlør til forståelse af halvgamle kvinder", hvor fx replikken "pas på, at du ikke får siddesår" i virkeligheden betyder "let røven og kom herud og hjælp med." Der er også en liste over typiske søgeord på Google, når man er en halvgammel mand samt afsnit med brok delt op fra A til Å. Under V "Vladimir Putin": "En træls, stærkt selvovervurderende person. Giv os Jeltsin tilbage."Bogen samler materiale fra Håndbog for halvgamle mænd fra 2010 og fra 2012, og tilføjer nyt materiale. Her er fx beskrivelsen af henholdsvis "fire halvgamle kvindetyper" og "fire halvgamle mandetyper" og "Alt om næsehår, ørehår, øjenbryn, nattiseri". Der er flere historier om mænd og biler, oldboys-fodbold, en "brynquiz" og om "Grilludstyr og andet til den eviggyldige ønskeseddel". Der er også en "parlør til forståelse af halvgamle kvinder", hvor fx replikken "pas på, at du ikke får siddesår" i virkeligheden betyder "let røven og kom herud og hjælp med." Der er også en liste over typiske søgeord på Google, når man er en halvgammel mand samt afsnit med brok delt op fra A til Å. Under V "Vladimir Putin": "En træls, stærkt selvovervurderende person. Giv os Jeltsin tilbage.".

Der er rum og plads til skraldgrin og lune hø hø-er i denne håndbog man(d) endelig ikke må tage alt for seriøst. Eller for den sags skyld kalde ren plat pjat. Selvironien forløser og satiren bider lystigt.

Kan bedst sammenlignes med forfatternes andre bøger fx Halvgamle mænd i deres bedste alder.


Berlingske tidende

d. 3. juni 2016

af

af

Jan Hedegaard

d. 3. juni 2016