Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store heksefest : en historie i 12 kapitler


Beskrivelse


Heksemutter inviterer til heksefest på Heksehøjen. Heksen Helga tager sit fineste tøj på og må med en stor pose slik overtale sin læsende og genstridige kost til at flyve hende derhen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Bogen er som Læsefidusens øvrige kapitelbøger velegnet til den fælles læsning i skoleklassen og til selvlæsning i 1.-2. kl. (7-8 år). Til serien findes et lærerhæfte med et væld af ideer til en målrettet læse- og litteraturundervisning.

En spændende og underholdende heksehistorie i 12 kapitler med et smukt layout. Katrine Clantes herlige illustrationer understøtter helt fantastisk den letlæste tekst. Bogens omfang og særlige format smager for begynderlæseren af rigtig bogstørrelse, og selvværdet vokser, når man kan læse så stor en bog. Heksemutter inviterer til heksefest på Heksehøjen. Heksen Helga tager sit fineste tøj på og må med en stor pose slik overtale sin læsende og genstridige kost til at flyve hende derhen. Heksemutter sætter tre konkurrencer i gang. Hvem kan lave heksegryde uden at snyde, trylle alting om og styre kosten bedst. Alle hekse er ivrige efter at vinde, men Helga vinder alt, selv om selskabets lede heks forbytter hendes heksebog og kommanderer med hendes kost. Undervejs i historien er det tydeligt, at Helga har svært ved at læse. Men til sidst er hendes store mål at lære at læse.

Første kapitelbog var krimien Bogtyven. Den store heksefest er af ligeså god kvalitet, og heksetemaet er interessant for de fleste drenge og piger på 7-8 år. I den nyeste pakke fra Dansklærerforeningen udkommer samtidig to bøger om Lulu.

Et suverænt supplement til dansk og læsning efter jul i 1. kl. Anbefales varmt til børne- og skolebibliotek. Ved sidstnævnte evt. i klassesæt.


Læsepædagogen

Årg. 55, nr. 4 (2007)

af

af

Grethe Kjær

Årg. 55, nr. 4 (2007)