Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Den store jernbanebasar : med tog gennem Asien


Beskrivelse


Jernbane-odyssé der skildrer en togrejse der begynder i London i septemer 1973 og varer godt fire måneder. Turen går gennem lande som Indien, Japan og Sovjetunionen med en række legendariske tog, bl.a. Orient-ekspressen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2017

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 4. jan. 2017

Personlig rejsebeskrivelse med tog anno 1973 gennem Asien henvendt til rejselitteratur- og toginteresserede.

Af Paul Theroux findes på dansk kun romaner. I udlandet er han også kendt for rejselitteratur. Denne bog regnes for hans hovedværk og er en klassiker indenfor genren. Han bruger togrejser meditativt og for at animere fantasien. Bogen omfatter rejser med en snes kendte (fx Orientekspressen og den Transsibiriske Jernbane) såvel som ukendte tog fra Europa gennem Tyrkiet, Indien, Sydøstasien og tilbage over Sovjetunionen. Den fortæller om togene, hoteller, medpassagerer, togpersonale, billetkøer, mad og spisevogne.

Bogen er først og fremmest forfatterens egne personlige oplevelser, følelser og indtryk fra mennesker og steder. Stederne undervejs er underordnede og kun sporadisk beskrevet. Bogen er desuden et tidsbillede af 1970'erne hvor uhæmmet drikkeri hører til dagligdagen, hippier på vej væk fra "samfundet" og ulande ofte udvikler sig til et mareridt for vestlige rejsende der er bedre vant.

Genremæssigt minder den om Jensens Ord i OrientekspressenTuren går til Moskva, Skt. Petersborg & Den Transsibiriske Jernbane, 2007. Vil man i stedet have guidebøger, må man ty til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg & Den Transsibiriske Jernbane, 2016Genremæssigt minder den om Jensens Ord i Orientekspressen, 2007. Vil man i stedet have guidebøger, må man ty til , 2016.


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2017

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 15. apr. 2017


Weekendavisen

d. 3. feb. 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 3. feb. 2017