Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den store kampuge


Beskrivelse


Mod alle odds er basketballhelten Troy fra East High blevet ven med den lidt nørdede Gabriella. Vælger hun ham som sin date til skolefesten hvor pigerne inviterer drengene? Ikke hvis den intrigante Sharpay skal bestemme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 10. mar. 2008

Serietitlen Girl zone placerer bogen på hylderne med tøsebøger, men de 11-14-årige drenge kan godt læse med, for fokus er ligeligt fordelt på piger og drenges venskaber, interesser og følelser. Kendskab til film og/eller tv-serie skærper interessen.

Igen har Disneykoncernen fundet et koncept der fænger hos børn og unge. Film og tv-serie High School Musical går rent ind hos de yngste teenagere og følges nu op af bøger. I første bind Band-konkurrencen mødte basketballhelten Troy fra East High skolens nye pige, den lidt nørdede Gabriella. Sød musik opstod i mere end en forstand. Nu er tiden inde til skolens kampuge, i Danmark ville den nok hedde temauge. Det gælder om at vise den rette skoleånd. Højdepunktet er festen hvor pigerne skal invitere drengene. Mon Gabriella inviterer Troy? Ikke hvis det står til skolens ukronede dronning, den intrigante Sharpay. En letløbende historie om intriger og venskaber i et samfund der er meget anderledes end det vi kender, men som på mange måder alligevel præger børn og unge i dagens Danmark via film og tv. Bogens sidste sider er helliget foromtale af seriens tredje del.

I samme forlagsserie er udkommet bøgerne om Hannah Montana. Lignende titler for samme målgruppe er bøgerne om Mary-Kate & Ashly og om Lizzie McGuire, for ikke at forglemme de gode gamle om Degrassi Junior High og Beverly Hills.

Ikke så ringe endda. Et par timers uforpligtende underholdning for de store unger der måske ellers ville droppe bogen.