Bøger / faglitteratur / kogebøger

Den store pasta kogebog : 365 hurtige og alsidige opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Kent Skov

d. 8. sep. 2008

Hvis biblioteket trænger til lidt fornyelse inden for samlingen af grundkogebøger er denne solide og varierede pastakogebog et godt sted at begynde inden for sit felt. Den er overskuelig og funktionel og rummer både lette og mere komplicerede opskrifter. Vægten ligger på de hurtigt tilberedte men varierede retter. Men bogen er lidt kompakt og småt trykt, så det er den i forvejen den gode begynder og let øvede kogebogsbruger, der vil få det bedste udbytte. Mange vegetarretter.

Bredt anlagt alsidig pastakogebog med 365 forskellige opskrifter, der omfatter næsten alle pastatyper og råvarer. Bogen har et introducerende afsnit der gennemgår de forskellige grundtyper af pasta og giver grundig anvisning på hjemmelavet pasta samt vejledning i, hvordan pasta tilberedes ordentligt og hvad der kendetegner den gode industrielt producerede pasta. Herefter følger hovedafsnittet med alle opskrifterne, der er opdelt i forretter og snacks, fisk og skaldyr, kød og fjerkræ samt et fyldigt afsnit med grøntsags- og vegetarretter. Integreret register med opslag på både retter og hovedingrendienser. Opskrifterne er sat overskueligt op med 1-2 opskrifter på hver side med tilberedningstid, delvist illustreret.

Der findes mange pastakogebøger. Denne minder fx om Pasta en lidenskab i opbygning, men i mere omfattende form.

Solid pastakogebog med et bredt udvalg af opskrifter i en funktionel og brugsorienteret opsætning, der stort set dækker hele pastaområdet og anvendelse af forskellige råvarer.