Bøger / faglitteratur til børn

Den store pengebog : for børn og begyndere


Beskrivelse


Grundlæggende introduktion til penge og økonomi, gennem forklaring af begreber som udbud og efterspørgsel, rigdom, opsparing, renter, obligationer, investering, lommepenge og økonomisk kriminalitet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 20. aug. 2018

Til dig der gerne vil forstå ord og begreber, der har med penge og økonomi at gøre. Er du 10-13 år kan du godt læse den selv, men mange ting er svære at forstå uden en forklaring fra en voksen.

Pengenes historie fra byttehandel til Bitcoins efterfølges af en forklaring på økonomiske begreber som skat, banker, renter, forbrug og obligationer. Herefter hører vi om markedsøkonomi og Adam Smith overfor planøkonomi og Karl Marx. Mange penge-begreber nævnes, bl.a. udbud og efterspørgsel, rigdom, lykke, opsparing, investering, lommepenge og kriminalitet. Nathalie Nystad er journalist på Berlingske, og dette er hendes første bog. Rasmus Juul har illustreret adskillige bøger.

Indbydende bog om et indviklet emne. Vi kommer godt rundt om penge og økonomi. Bogen virker frisk og moderne med masser af farver, sjove tegninger, humoristisk tekst og meget variation på siderne. Er du 10-13 år er det bedst at læse den sammen med en voksen, for mange af emnerne er indviklede og svære at forstå. Er du over 13 år, vil du forstå mere. Tegningerne skaber liv i bogen, men er mest dekoration og ikke forklarende.

PengePenge af Bent Faurby fra 2008 er en mere traditionel fagbog for de 14-16-årige, med både fotos og tegninger. af Ulrik Skafte fra 2013 er nyeste bog om penge, den er for de 8-10-årige af Bent Faurby fra 2008 er en mere traditionel fagbog for de 14-16-årige, med både fotos og tegninger. af Ulrik Skafte fra 2013 er nyeste bog om penge, den er for de 8-10-årige.


Information

d. 28. sep. 2018

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 28. sep. 2018