Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den store snittebog


Beskrivelse


Udover de generelle principper for træskæring, indeholder bogen ideer og inspiration til legetøj, figurer, smykker, pyntegenstande og redskaber.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 22. apr. 2015

Bog om træsnitning, der kommer omkring de teknikker og det udstyr man skal bruge for at komme i gang med denne klassiske fritidssyssel. For både begyndere og øvede.

Frank Egholm står bag en række bøger om snitning og træskæring. Bøgerne er udgivet både som e-bøger og fysiske bøger. Denne bog byder på en introduktion til træskæringens verden. Gennem en grundig introduktion forklares sikkerhed, teknikker, anbefalet udstyr og selvfølgelig trætyper. Bogen indeholder også en stor samling små og store snitteprojekter der spænder fra ganske simple figurer til mere avancerede ting som fx bevægeligt legetøj og møbler. Sværhedsgraderne er markerede med sværhedsgrad. Opskrifterne suppleres af både fotos og tegninger, og flere steder er indskudte teknikker og tips, til videre snittearbejde.

Sproget er mundret og opskrifterne er overskuelige. Alt er fint illustreret med fotos og tegninger, der hjælper godt på vej. Udvalget i opskrifter er stort og her findes både inspiration til begyndersnitterne i fritidsordningen og hos spejderne men også til de mere erfarne snittere som leder efter inspiration og udfordrende projekter. En inspirerende bog for drenge og piger, store og små.

Nogle opskrifter ligner de tidligere bøger fra Egholm som fx fra Snittede fugleVild med kniv og spåner. Vild med kniv og spåner er mere henvendt de 10-12-årigeNogle opskrifter ligner de tidligere bøger fra Egholm som fx fra Snittede fugle. er mere henvendt de 10-12-årige.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. juni 2015

af

af

Bent Mynster Illum

d. 23. juni 2015