Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Den store Snude bog


Beskrivelse


Snuden: Et lille griselignende, lyserødt dyr med en lang tryne drager til byen for at kikke lidt nærmere på de farlige og mærkelige mennesker.
Snuden og Otto: Mosen, hvor Snuden og odderen Otto bor, er forurenet. De drager til Afrika for at finde noget uberørt natur, men her er menneskene også ved at ødelægge den.
Snudens ABC: Snuden vil gerne lære at læse, men den er for bange og sky til at gå i skole, derfor har den fået sin egen ABC med bogstavrim og vrøvlevers.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 21. sep. 2012

Fin højtlæsningsbog for de 4-7-årige, som kan selvlæses fra 8 år.

Samlet bog om Snudens eventyr som indeholder Snuden (opr. 1980), Snuden og Otto (opr. 1981) og Snudens ABC (opr. 1989). I den første historie tager Snuden væk fra mosen og ind til byen for at undersøge hvorfor menneskene er så mærkelige. Han møder mange skøre voksne og søde børn og bliver ven med havnerotten Rita. Byen er dog ikke et godt sted at være for Snuden og han vender hjem til mosen igen. I den anden historie bliver mosen forurenet og odderen Otto bliver syg. Nogle børn bringer ham til dyrlægen, hvilket ender med at han sidder fanget i et bur. Snuden befrier ham og de kommer til Afrika, hvor der dog heller ikke er rart at være, så de tager hjem igen og flytter ind i Botanisk Have til de kan vende hjem til mosen. I den tredje er der i alfabetisk rækkefølge en side med hvert bogstav med rim og remser, der fokuserer på bogstavet. Selvom bøgerne er fra 80'erne, er der stadig masser af emner, der stadig er oppe i tiden, fx miljø/forurening.

I forhold til de gamle bøger er denne lidt mindre og fungerer godt som oplæsningsbog. Tidligere er Snuden og Snuden og Otto kommet i en samlet udgave, men alle tre Snude-bøger har ikke været udgivet samlet før. Historierne giver mindelser om forfatterens egne Bennys badekar og Jungledyret Hugo.

Fin samlet udgave med alle Snude-bøgerne, der stadig indeholder gyldige temaer i dag til glæde for både børn og voksne.