Bøger / faglitteratur / kogebøger

Den store wokkogebog : 365 hurtige, friske og lækre opskrifter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Et velassorteret wokkogebog til alle der gerne vil prøve nye opskrifter i deres wok.

Den store wokkogebog er en stor samling af opskrifter på wokmad. I indledningen beskrives hvilken wok, man bør vælge, hvordan man forbereder wokken, pleje og vedligeholdelse, samt hvilket køkkenværktøj der ellers er nyttigt at have ved hånden. De forskellige stegeteknikker beskrives indgående og så er det ellers i gang med opskrifterne. Kapitlerne er indelt i forretter og supper, salater og tilbehør, nudler og ris, kød, fjerkræ, fisk og skaldyr og til sidst vegetariske retter. Der er både lette og svære wokretter at vælge imellem med alle slags forskellige ingredienser. Enkelte af de mindre kendte kan måske være lidt svære at få fat i, så en velassorteret grønthandler er rar at have i nærheden. Opskrifterne er kortfattede, og retterne ser indbydende ud. Bogen er delvist med spiralryg, hvilket kan være lidt problematisk i bibliotekssammenhæng. Forfatteren har lavet en del kogebøger, hvoraf to er oversat til dansk; en med low-carb-opskrifter og en med vegetarmad for børn.

Vi har en hel del kogebøger med wokmad, og denne finder sin rette plads ved sit meget store udvalg af retter fra forskellige lande; primært fra Østen.

En indbydende og inspirerende wokkogebog med rigtig mange hurtige, friske og lækre opskrifter fra Østens sunde madparadis.


Danmark Kina

Nr. 82 (2008)

af

af

Inger Marie Møller

Nr. 82 (2008)