Bøger / skønlitteratur / roman

Den stumme pige


Beskrivelse


Krimi, hvor kriminalpsykologen Sebastian Bergman involveres i en dramatisk sag om mordet på en hel familie, og hvor opklaringsarbejdet kompliceres af et belastet samarbejde mellem det lokale politi, rejseholdet og Sebastian. Samtidig vil morderen have fat i det stumme vidne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 28. okt. 2014

Den sexafhængige kriminalpsykolog fra Rejseholdet, Sebastian Bergman, går igen sine helt egne veje i opklaringen af en barsk sag med flere mord, som alle læsere af de første bøger i serien af Hjorth & Rosenfeldt vil efterspørge.

En hel familie - mor, far og 2 små drenge - dræbes i hjemmet, og en ihærdig politiefterforskning af motiv og gerningsmand går i gang. En 10-årig kusine viser sig at have været vidne, men er stukket af og eftersøges af både morder og politi. Hun er blevet stum af chokket og kan kun bidrage til opklaringen med tegninger. I bogen fortsætter udviklingen af personerne og deres indbyrdes relationer, og de modsatrettede måder at arbejde på Sebastian Bergman hos politiet - både det lokale og rejseholdets medlemmer - skaber store konflikter. På den måde fortsætter stilen og plotopbygning fra de første 3 bind.

Igen en effektiv krimi med interessante personer, og et plot der også bringer læserne til aktuelle spørgsmål i Sverige, men som især drives frem af personernes relationer. Det effektive forfatterhåndværk med et godt greb om personer og spændingskurve har igen skabt en intens læseoplevelse i en billeddannende, filmisk stil, der måske hænger sammen med forfattererfaringer fra Broen 1 og 2 II.

Kepler og Ahnhem er nogle af de forfattere, der kan være sammenlignelige, og det skyldes især grebet om plottets elementer og intensiteten i historien. Det er nødvendigt at læse serien i den rigtige rækkefølge.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 12. nov. 2014

Den høje standard holdes på alle parametre i fjerde bind i serien med kriminalpsykolog Sebastian Bergman. Det er svensk krimi, når den er allerbedst. I Torsby i det nordlige Värmland myrdes hele famil...


Politiken

d. 23. nov. 2014

af

af

Mette Højbjerg

d. 23. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2015