Bøger / faglitteratur / biografier

Den sunde sandhed : Henry David Thoreaus biografi og filosofi


Beskrivelse


Introduktion til den amerikanske forfatter og filosof Henry David Thoreau (1817-1862), der var fortaler for at lægge det moderne liv med overflod, støj og trængsel bag sig og leve i pagt med naturen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 6. mar. 2015

Henry Thoreau (1817-1862) er især kendt for sine idéer om det enkle liv og flyttede selv ud i en hytte i skoven. Her er en introduktion til hans filosofi, især for lystlæsere og voksne på videreuddannelse.

Den amerikansk forfatter og filosof Thoreau mener, at man skal lægge det moderne liv med overflod, støj og trængsel bag sig og leve i pagt med naturen for at tænke kloge tanker. Han er også væsentlig som samfundskritiker, bl.a. med begrebet civil ulydighed. Denne bog fortæller primært om hans filosofi om natur og enkelhed og perspektiverer til samtid, nutid og tidligere tidsaldre. Lise Søelund (f. 1957) er idéhistoriker og filosofiformidler.

Sproget er flydende og letforståeligt, stilen er essayistisk og personlig. Der er fokus på Thoreaus idéer og deres sammenhæng med andre filosoffer, fx Kierkegaard, Rousseau og klassisk græsk filosofi, og Søelund perspektiverer til nutiden med personlige eksempler. Det gør bogen interessant for lystlæsere og voksne på videreuddannelse, men den kan virke bred og ufokuseret til ungdomsuddannelser.

Thoreaus WaldenOg den store flugtPrivat skovUdflytterneIsola kom i ny udgave for et par år siden. Han er ikke let tilgængelig, så det er fint med denne introduktion, som er den første monografi om ham på dansk. Idéen om det enkle liv i pagt med naturen er oppe i tiden, bl.a. i romaner som Og den store flugt, Privat skov, Udflytterne og IsolaThoreaus Walden kom i ny udgave for et par år siden. Han er ikke let tilgængelig, så det er fint med denne introduktion, som er den første monografi om ham på dansk. Idéen om det enkle liv i pagt med naturen er oppe i tiden, bl.a. i romaner som , Privat skov, Udflytterne og IsolaThoreaus Walden kom i ny udgave for et par år siden. Han er ikke let tilgængelig, så det er fint med denne introduktion, som er den første monografi om ham på dansk. Idéen om det enkle liv i pagt med naturen er oppe i tiden, bl.a. i romaner som Og den store flugt, , Udflytterne og IsolaThoreaus Walden kom i ny udgave for et par år siden. Han er ikke let tilgængelig, så det er fint med denne introduktion, som er den første monografi om ham på dansk. Idéen om det enkle liv i pagt med naturen er oppe i tiden, bl.a. i romaner som Og den store flugt, Privat skov, og IsolaThoreaus Walden kom i ny udgave for et par år siden. Han er ikke let tilgængelig, så det er fint med denne introduktion, som er den første monografi om ham på dansk. Idéen om det enkle liv i pagt med naturen er oppe i tiden, bl.a. i romaner som Og den store flugt, Privat skov, Udflytterne og .


Kristeligt dagblad

d. 12. maj 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 12. maj 2015