Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den syvende ridder


Beskrivelse


Fantasy. Verden er truet af levende døde. Drengen Uno er en af de udvalgte, der skal redde den. Først skal han bestå en prøve for at blive "Den syvende ridder".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2008

af

af

Mads Overmark

d. 17. dec. 2008

Bogen er første del af en fantasy serie, der henvender sig til børn i 2.-3. klasse, som skal arbejde med indholdslæsning. Den kan også anvendes til fritidslæsning (fra 8 år).

Der forventes seks dele i denne serie om riget, der bliver angrebet af levende døde. I denne skal hovedpersonen, drengen Uno, løse en farlig opgave for at blive en del af de syv ridderes fællesskab. Disse riddere er udset til at skulle frelse verden fra de levende døde. Fortællingen begynder: "Det sidste jeg husker er de dødes angreb." og så er der ellers fuld fart på til bogens sidste side. Handlingen er relativt overskuelig og holdt i korte hovedsætninger, hvilket gør, at læsere fra målgruppen ikke bør få problemer. Historien er ledsaget af flotte, actionfyldte og temmelig uhyggelige farveillustrationer. De er lavet af Peter Snejbjerg. Forsiden viser Uno i kamp med de levende skeletter. Den vil helt givet lokke dem, der elsker uhygge til, men kan også virke advarende på mere følsomme sjæle.

Der findes store mængder uhygge og fantasy til begynderlæserne. Denne bog er et spændende bidrag og bør blive en del af samlingen.

Der er ikke sparet på drama og uhygge i denne historie. Den vil helt sikkert finde sine fans.