Bøger / faglitteratur

Den talentfulde hjerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 23. mar. 2017

Din hjerne er utrolig talentfuld og varetager hver dag en bred vifte af funktioner, som hver især bidrager til at gøre livet lettere for os. Vil du gerne lidt dybere ind i neurovidenskabens forunderlige verden er denne årlige udgivelse fra HjerneForum oplagt læsning.

I årets udgave af HjerneForums temabog handler det om de mange funktioner, som hjernen har talent for. Du kan således læse med om den menneskelige hjernes auditive og visuelle talenter, talentet for at styre bevægelser, om hvordan hjernen registrerer og styrer smerteindtryk og om belønningssystemet, som er helt centralt for læring og lagring af information. Artiklerne er skrevet af række danske eksperter indenfor neurovidenskaben og efter hver artikel findes henvisninger til videnskabelig litteratur. Forord og indholdsfortegnelse, bagerst stikordsregister og en oversigt over HjerneForums øvrige temahæfter.

Et overskueligt hæfte, som på trods af det svært tilgængelige stof er overraskende letlæst, omend det forudsætter en vis kendskab til området for at få det fulde udbytte af dele af hæftet. De gode illustrationer understøtter pointerne i bogen. Artiklerne kan læses hver for sig eller sammen.

HjernenDen forudsigende hjerne fra serien "Tænkepauser" byder på underholdende og letlæste historier om den menneskelige hjerne, mens de øvrige hæfter fra HjerneForum, fx Den forudsigende hjerne, vil være oplagte for de, der har faglig interesse for hjerneforskningHjernen fra serien "Tænkepauser" byder på underholdende og letlæste historier om den menneskelige hjerne, mens de øvrige hæfter fra HjerneForum, fx , vil være oplagte for de, der har faglig interesse for hjerneforskning.Informationer og udgaver