Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den tatoverede mand


Beskrivelse


Fantasy. I en verden, der er truet af dæmoner, der hver nat stiger op og terroriserer menneskene, finder Arlen, Leesha og Rojer sammen for på hver sin måde at bekæmpe de dødsensfarlige væsner.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2017

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 27. feb. 2017

Verden er tuet af dæmoner, der hver nat stiger op af jorden og terroriserer menneskene. Arlen, Teesha og Rojer kæmper på hver deres måde mod dæmonerne og finder til slut sammen og drager ud for i fællesskab at forsøge at besejre dem. Fra 14 år.

I denne fantasyroman følger vi 3 personer under deres opvækst. De lever i en verden, hvor dæmoner hver nat stiger op af jorden og terroriserer menneskene. Det eneste forsvar er skrøbelige symboler, der danner beskyttende barrierer. De tre hovedpersoner har alle som børn overlevet afgørende dæmon-angreb, som har ført til at de nu drager ud i verden for at forsøge at redde menneskeheden: Arlen som symbolmester, Leesha som urtesamler og Rojer som gøgler og fortæller. Hen mod bogens slutning mødes de og ender med i fællesskab at drage videre på deres færd. Fortsættelse følger.

Vi følger de 3 hovedpersoner i det man kunne kalde hver sin "heltens rejse". De agerer i et fuldt udbygget, overbevisende fantasy-univers, hvor en tidligere civilisation som følge af dæmonernes pres er sunket ned til en mørk tidsalder. Bogen er velskrevet, velkomponeret og velfortalt og meget spændende. Den handler grundlæggende om frygt og angst, der enten får mennesker til at give op eller til at gribe til handling.

Bogen kan i stil og tone minde om bøger af Tamora Pierce, fx serien "Cirklen åbnes", hvor de første bind er Magiske trinStenmagi og StenmagiBogen kan i stil og tone minde om bøger af Tamora Pierce, fx serien "Cirklen åbnes", hvor de første bind er Magiske trin og .


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 3. apr. 2017

Universet er meget mørkt og dystert i denne eminente fantasyfortælling, der ikke blot handler om det godes kamp mod det onde, men lige så meget om menneskets kamp mod sig selv. Så snart mørket falder ...


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 54 (2018)