Bøger / skønlitteratur / roman

Den tjekkiske forbindelse : spændingsroman


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Bettina sendes til Tjekkiet i en sag om en dræbt dansk langturschauffør. Med kollegaerne kommer hun vidt omkring og i livsfare, inden sagens overraskende løsning afsløres.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Her er et alternativ til de mange, der (her ved bogsæsonstarten efterår 07) står i kø for at læse alle "de store damer" i branchen: fx Läckberg, Marklund og vores egne Blædel og iøvrigt støvsuger krimihylden for nyt.

Forfatteren er romandebutant, hun har arbejdet på TV2, bl.a. på "Station 2". Den unge journalist Bettina er bogens hovedfigur. Hun er ansat på kriminalmagasinet på en tv-station, slås for at komme frem i branchen, har en affære kørende og er rimelig tilfreds. En forsvundet lastbilchauffør bliver fundet død i Tjekkiet, og Bettina bliver sendt afsted på reportage. Vi kommer omkring rigtig mange elementer i historien på det hjemlige plan: den alkoholiserede og voldsramte mor, den sexistiske chef, som Bettina boller med på hans kontor, den patroniserende men alligevel rare redaktionschef, og Bettinas tikkende biologiske ur. Den tjekkiske del af historien er spændende, her kommer den solide skribent frem, men også mange handlingsdele på én gang. Er politiet korrupt? Modarbejder politiet journalisterne? Hvem kører den fatale sølvfarvede Mercedes? Og hvad foregår der i borgen i bjergene? Er der et mystisk broderskab? Og hvad har den afdøde lastbilchaufførs kone gang i?.

Phillipsen føjer sig fint ind i tidens femi-krimi-stil.

Bettinas meritter fylder meget, men der er både krummer og fremtid i hende.


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2007

af

af

Anne-Mette Lerche

d. 24. sep. 2007

Danske krimier af og om kvinder er i høj kurs for tiden. Læs denne let tilgængelige spændingsroman mens du venter på nyt fra Blædel og Egholm. Dette er historien om en ung, kvindelig journalist på et ...


Sentura [online]

d. 14. sep. 2007

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 14. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. sep. 2007


Weekendavisen

d. 5. okt. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. okt. 2007


Politiken

d. 8. sep. 2007

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. sep. 2007