Bøger / skønlitteratur til børn

Den travle bæver


Beskrivelse


Billedbog. Bæver har så travlt med at fælde træer, at den selv får et træ nedover sig. Da Bæver bliver rask igen, og ser den megen skade han har forvoldt, siger han undskyld. Bæver vælger at skifte stil, siger han, men kan han i virkeligheden vise hensyn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. sep. 2014

To billedbøger for de 4-7-årige om tre dyr med små kriser meget ligesom dem, der kan være i en familie eller tre venner kan have. Der er en underfundig humor i bøgerne, som bæres af et særligt samspil mellem tekst og billeder.

I Den travle bæver har Bæver, så travlt med at fælde træer, at den selv får et træ nedover sig. Da Bæver bliver rask igen ser den hvor megen skade der er sket med hans venner, Elg og Bjørn, og hvor meget rod der er i skoven med de væltede træer og nu hjemløse fugle. Bæver siger undskyld, og rydder op i skoven sammen med vennerne. I Ned ad floden skændes de tre venner konstant om hvordan de skal sejle deres kano ned af floden og over en bæverdæmning. De indser at hvis de samarbejder som et hold, går det langt bedre og mere sikkert. Illustrationerne er i klare heldækkende farver, med en underfundig humoristisk tone der fint spiller op mod den beskrivende tekst. Omslag og bagsidetekster dækker for indhold.

Dette er nummer 3 og 4 om de tre venner. De to foregående er Det store bjørnekram og Elg søger lykken. Emneunivers minder mig om serien af Max Velthuijs om Frø og venner, som fx Frø er trist, 2003.

Et par pudsige og sjove billedbøger om relevante emner for målgruppen, med hang til den lidt skæve humor.