Bøger / skønlitteratur / roman

Den tredje jomfru : krimi


Beskrivelse


Krimi. Kriminalinspektør Adamsberg plages af en sag om opgravede grave og jomfruelige døde kvinder. Derudover blandes han meget modvilligt ind i en sag om skamferede hjorte, mens afdelingens nye mand, der taler i vers, plager hans samvittighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2009

af

af

Sanne Caft

d. 25. maj 2009

Kriminalinspektør Adamsberg fra Paris er tilbage i denne fjerde roman i serien, der godt kan læses selvstændigt. For krimilæsere med smag for historier, hvor kriminalintrigen vægtes lige med personernes gøren og laden.

Fred Vargas er, trods navnets maskuline klang, en kvinde. Hun skriver fortræffeligt og lader i denne roman den sympatiske, fjerne og ret ustrukturerede kriminalinspektør slås både med en sag om opgravede grave, om skamferede hjorte og en hævner fra fortiden. På forsiden troner en imponerende hjort i modlys med en tåget kirkegård som baggrund, hvilket stemmer fint overens med stil og tone i romanen. Her er god krimistemning, et veldrejet plot og gode persontegninger. Miljøet er dels Paris og kriminalfolkenes arbejdsplads, dels et landligt Normandiet, hvortil Adamsberg modvilligt trækkes, da efterforskningen udvikler sig.

Første bind i serien var Budbringeren, 2004 om pest og lopper, Cirkeltegneren, 2006 om døde i kridtcirkler og Neptuns vinde, 2008 om mord med trefork. Serien er roligt fremadskridende og kan både læses selvstændigt og i rækkefølge. Det sidste er bedst, da personerne udvikler sig undervejs.

Fjerde bind i krimiserien om Adamsberg, der er en langsom og tankefuld kriminalinspektør i nutidens Paris. For krimilæsere, der vil have en krimi med fokus på meget andet end krimiplotttet. Denne lever op til de gode anmeldelser, de forrige bind fik, og fortjener stor læserskare.


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2009

af

af

Marit Haugaard

d. 22. juni 2009

Et spøgelse, to mord, gravskænderi, en død kronhjort, kattens penisknogle – kan dette gå op i en højere enhed? Intelligent fransk krimi der sætter gang i hjernevindingerne. En romanhelt med navnet Jo...


Politiken

d. 6. juni 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. juni 2009