Bøger / skønlitteratur / roman

Den tyske pige


Beskrivelse


I 1939 må den 12-årige Hannah Rosenthal og hendes familie flygte fra Berlin til Cuba. I 2014 får 12-årige Anna Rosen i New York post fra sin afdøde fars cubanske familie. Hannah og Anna må mødes og få familiebåndene redt ud.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 11. apr. 2017

I 1939 må en jødisk pige flygte fra Berlin. 75 år senere opsøger hendes amerikanske niece hende på Cuba, så de mange løser ender i familiens omskiftelige historie kan blive bundet. For læsere af familieromaner, der udspiller sig under dramatiske omstændigheder.

Krystalnatten ændrer alt, og i 1939 må 12-årige Hannah Rosenthal flygte fra sin ellers så privilegerede tilværelse i Berlin. Sammen med sine forældre kommer hun ombord på skibet St. Louis med Cuba som destination. Planen er, at familien derfra vil tage videre til New York. Kun Hannah og moderen kommer i land på Cuba, og Hannahs liv bliver på ingen måde som ventet. Et andet spor er New York 2014, hvor 12-årige Anna Rosen får post fra sin afdøde fars cubanske familie. Faderen omkom 11. september, så Anna har aldrig mødt ham. Sammen med sin mor rejser hun til Cuba, hvor de møder den livskloge og aldrende Hannah.

Denne roman har alle bestsellerens ingredienser: Parallelle spor, der styrer mod katastrofe eller forløsning, historiens vingesus, drama, uretfærdighed, tab, sorg, savn og først og sidst kærlighed. Er det en god bestseller? Ikke rigtig. Den er lidt langtrukken og byder ikke på de store overraskelser. Den 12-årige Hannah er for bevidst om alt omkring sig, og slutningen er både sørgmunter og tårekvalt. Vil den blive populær? Ja.

Kan læses på linje med Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser og romaner af Tatiana de Rosnay og Cecilia Samartin.


litteratursiden.dk

d. 9. juni 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. juni 2017

Denne velfortalte spanske debutroman gør indtryk med sit budskab om, at historien gentager sig. Jødeforfølgerne tager til i Berlin sidst i 30’erne, og den rige familie Rosenthal beslutter sig for at f...