Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den udstødte


Beskrivelse


Fantasy. Rakan, kriger og søn af høvdingen i en barsk bjergstamme, svigter stammen ved ikke at adlyde i farefulde situationer. Da Rakan bliver skyld i en massakre og udstødes af stammen, forsøger han desperat at blive accepteret igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 22. aug. 2014

Denne bog henvender sig til yndere af fantasy af den mere hårdtslående og actionfyldte slags. Bogen vil appellere til både piger og drenge fra 12 år. Den gode forside i blodige, glødende farver indikerer voldsom og barsk fantasy. Bogen behøver ingen speciel formidling.

Forfatteren står allerede bag flere forskellige børnebogsudgivelser inden for fantasy-genren både som forfatter og tegner. Især kendes han fra fantasy-tegneserien Taynikma. Herværende bog er 1. bind i en ny trilogi. Den unge bjergkriger Raknan adlyder ikke sin faders ordrer og bringer derved sin stamme i vanskeligheder på trods af sine gode intentioner. Han bliver udstødt af stammen og drager bort og møder den fandenivoldske pige, Katlin, der hjælper ham tilbage til stammen og redder hans liv. Bogen er spændende, og handlingen afvikles i et forrygende tempo, hvor der ikke lægges fingre imellem i de eksplicit bloddryppende og voldsomme kampscener. Handlingen udspilles i et middelalderligt og ret primitivt miljø, hvor forskellige stammer hamrer løs på hinanden med sværd og køller. Bipersonen Katlin forekommer mig at være den mest spændende af bogens personer med sin udspekulerede sans for at udnytte enhver situation til sin egen fordel.

Denne bogs læsere vil også synes om Clonmels konger af John Flanagan. Den foregår i et lignende miljø, har meget spændende action og er relativt let at læse.

Bogen er elementært spændende og actionfyldt med et hæsblæsende tempo og enkelte barske og blodige scener.