Bøger / faglitteratur

Den uendelige have


Beskrivelse


Råd til at fremme naturen og biodiversiteten inden for sin egen have ved at give afkald på ordnede bede, gængse planter og græsplæner. I stedet skal der skabes nye rammer og gives plads til en bredere vifte af planter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 16. juni 2016

Lad din have blive vild og naturlig med hjælp fra denne bog. For dem med interesse i vilde haver og biodiversitet.

Bog om at fremme naturen og biodiversiteten inden for sin egen ligusterhæk. Dette kan opnås ved, at give afkald på ordnede bede, gængse domesticerede planter og græsplæner. I stedet skal der skabes nye rammer og gives plads til en bredere vifte af planter. Det kan også være at lade rådnende stammer og afklippede grene ligge i haven, og dermed skabe levebetingelser for dyr, svampe og insekter. En mere mangeartet have skaber gode levebetingelser for flere planter, fugle, insekter og andre dyr. Følger man denne metode, vil haven blive en del af den omgivende natur, og haven vil komme i en evig forandring, deraf titlen. Bogens tekst er dels betragtninger over menneskets forhold til naturen, dels anvisninger og gode råd til hvordan man omformer sin egen have. Rasmus Ejrnæs er biolog, seniorforsker ved Aarhus Universitet, og har udgivet en del bøger om især menneskets forhold til naturen.

En fin og oplysende bog om en anderledes måde at holde have på. Bogen er sat med forholdsvist store typer og rigt illustreret med flotte naturfotos, hvilket gør det til en let og tilgængelig læseoplevelse om en vigtig sag. Ejrnæs formidler bogens og natures budskab fortræffeligt.

Bøger som Den dovne have byder også på vilde haver, men har en mere vedligeholdelsesfri agenda.


Weekendavisen

d. 29. juli 2016

af

af

Heidi Laura

d. 29. juli 2016


Flora og fauna

Årg. 122, h. 3/4 (2016)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 122, h. 3/4 (2016)