Bøger / skønlitteratur / roman

Den ugifte hertug


Beskrivelse


I 1800-tallets London leder Daphne Bridgerton efter sin kommende ægtemand. Hun er både klog og smuk, men hendes bejlere er enten for gamle eller uinteresserede i en kvinde, der kan svare for sig selv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. mar. 2020

I 1800-tallets London leder Daphne Bridgerton efter sin kommende ægtemand. Hun er både klog og smuk, men hendes bejlere er enten for gamle eller uinteresserede i en kvinde, der kan svare for sig selv. Historisk romance om den engelske adel for alle fans af genren.

Daphne er vokset op i en stor og livlig søskendeflok, og især hendes ældre brødre har lært hende at kunne svare godt for sig. Daphne drømmer om selv at stifte en stor familie, men hendes bejlere ønsker enten kun hendes venskab eller er simpelthen for gamle. Hertugen, Simon Bassett, ankommer til London, nu hvor han endelig kan slippe for at skulle møde sin far. Simon har haft en frygtelig barndom og vil aldrig nogensinde selv stifte familie. Alligevel bliver Simon og Daphne gode venner og de planlægger en falsk forlovelse, for at højne interessen for et ægteskab med Daphne. Men ingenting går som planlagt.

Her er både adelig underholdning, romantik, store følelser og en selvstændig kvindelig hovedperson - og allerbedst, dette er kun første bind ud af otte. Julia Quinn er ikke tidligere oversat til dansk, men serien om Familien Bridgerton er snart på vej som Netflix-serie og er udkommet i hele verden.

Historical romance genren hitter stort i øjeblikket og der udkommer rigtigt mange forskellige serier. Læs fx Lisa Kleypas' serie "Hathaway", som også tager udgangspunkt i en stor og livlig adelig familie. Første bind af denne serie hedder Min indtil midnat.


litteratursiden.dk

d. 15. sep. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 15. sep. 2020

Familien Bridgerton er midtpunktet i romantisk serie fra 1800-tallets London, der byder på kærlighed, begær og underspillet humor. ’Den ugifte hertug’ er første bind ud af otte i serien om den farver...