Bøger / skønlitteratur / roman

Den ukendte hustru


Beskrivelse


Under en flodsejlads i Rusland forsvinder danske Marcus' russiske kone Nathalie sporløst. Under jagten på hende får han hjælp af sin far, der er krimiforfatter med et stort netværk at trække på.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2006

af

af

Beth Høst

d. 24. mar. 2006

Da Leif Davidsen en dag under sin research-tur til Dostojevskijs sidste rejse gik en tur alene i en af byerne, hvor flodbåden lagde til, fik han tanken: "Hvad nu hvis min kone var forsvundet? Hvad så?" Her har vi plottets udgangspunkt i den nyeste, længe ventede bog fra Danmarks måske bedste forfatter af spændingsbøger. Marcus er tæt ved 40, "gift med sit job", men også gift med russiske Nathalie. Hun overtaler ham til en flodbådstur i Rusland, og en dag på turen er hun sporløst forsvundet. Nu starter så en færd ind i et Rusland, hvor intet er, som det synes på overfladen. Vi møder gadebørn, rigmænd på kanten af loven og med alle fortidens magtmidler til deres rådighed, men også Marcus' interessante far, kendt krimiforfatter, bosat i Sydfrankrig samt charme- og idéfyldt. Da sønnen næsten går i spåner, troværdigt skildret, over hustruens forsvinden, så finder far lige alle sine gamle forbindelser fra sin interessante fortid frem og opklarer både det ene og det andet. Marcus klarer dog ærterne til sidst, han var nemlig jægersoldat engang, før en ulykke stoppede den karriere. Davidsen har proppet bogen med relevante facts, lige fra den russisk/japanske krig 1904 til tjetjenernes ulykkelige situation. Han har også befolket en spændende historie med gode figurer (jeg ser S. Connery som Indiana Jones' far i Marcus' far). Det er en bog, der vil få og fortjener mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 15. maj 2006

af

af

Monica Bruun

d. 15. maj 2006

Marcus troede, han kendte sin hustru, men pludselig forsvinder hun, og han må erkende, at hun havde hemmeligheder for ham. Leif Davidsen har skrevet endnu en forrygende roman. Det hele starter så simp...


Jyllands-posten

d. 4. apr. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. apr. 2006


Berlingske tidende

d. 4. apr. 2006

af

af

Per Krogh Hansen

d. 4. apr. 2006


Politiken

d. 4. apr. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. apr. 2006


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2006

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 4. apr. 2006


Graf

Nr. 2 (2006)

af

af

Claus Elholm Andersen

Nr. 2 (2006)


Information

d. 4. apr. 2006

af

af

Mette Højbjerg

d. 4. apr. 2006


Børsen

d. 4. apr. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 4. apr. 2006