Bøger / faglitteratur til børn / opslagsværker

Den ultimative dinopædi : den mest komplette oversigt nogensinde


Beskrivelse


Opslagsværk hvor man kan blive klogere på alle planteædende og kødædende dinosaurer, på deres levesteder, føde, udseende og meget andet. Bagest i bogen findes en Dino-ordbog med faktabokse om næsten alle de dinosaurer, der nogensinde har levet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 16. apr. 2013

Det er et vældigt og populærvidenskabeligt opslagsværk, som ung som gammel kan have fornøjelse af. Bogen fungerer bedst som håndbog eller til frydefuld pluklæsning for 11-12-årige og ældre.

Den fint strukturerede bog er systematisk bygget op med generelle kapitler om bl.a. fossiler, stamtræ, levevis, fundsteder og det videnskabelige arbejde, og så går det ellers efter en introduktion slag i slag med dobbeltsider om 32 kødædere og 43 planteædere, inden bogen slutter af med en dinoordbog, omfattende næsten 650! dinosaurer: familie, navn og dets betydning, hvornår den levede, hvad der er fundet og hvor, samt størrelse. Ord- og medialiste, et kort med seværdige museer samt et grundigt register er der også. Bogen er rigt illustreret og tegningerne er farvelagt med lidt dristigere farver end tidligere bøger, som nyere forskning netop indikerer.

Der findes hele tiden nye dinosaurer. Den foreliggende bog adskiller sig fra de mange andre titler om emnet ved at være opdateret, meget omfattende og detaljeret til trods for den forholdsvis knappe tekst. Bogen har intet med om hav- og flyveøgler, men så meget mere om kød- og planteædere.

Det er nok den til dato mest omfattende bog for børn og unge om de altid fascinerende dinoer. Den er overskuelig og velstruktureret.